
4 rödbetor
5 dl olja
salt
1. Skala och skiva rödbetor tunt.
2. Värm olja till ca 180°C. Fritera rödbetorna krispiga och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta.
500 g rödbetor
olja till fritering
salt
Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor i en mandolin eller med en osthyvel. De ska inte sköljas i vatten.
Torka skivorna väl på hushållspapper så att de inte är vattniga på ytan. Detta är viktigt, annars kan det skvätta när de sänks ner i oljan.
Hetta upp rikligt med olja till 150° i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera rödbetsskivorna i oljan några minuter tills de börjar få färg. Ta upp dem ur oljan och lägg på hushållspapper för att rinna av. Salta lätt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om snacks, chips, rödbetor, fritering
2 kommentarer:
Återkom gärna med recension! Lärde mig äta rödbetor för två år sedan och fattar inte hur jag har kunnat leva i drygt 40 år i tron att det var äckligt!
rigg: Det blev inte av ikväll, men jag ska testa.
Har förresten hört ryktas att rödbetor i ugnen, på en bädd av grovsalt, ska vara smaskens.
Skicka en kommentar