fredag, februari 22, 2008

Rödbetschips

Rödbetschips - helvete, jag hade aldrig hört talas om såna. Men de finns uppenbarligen (och kan vara dyra). Naturligtvis blev jag genast sugen på att prova, och ikväll kanske jag gör det. Här är ett par snarlika sätt att gå till väga på. Det första är från ICA, och det andra från Svensk Smak.

4 rödbetor
5 dl olja
salt

1. Skala och skiva rödbetor tunt.
2. Värm olja till ca 180°C. Fritera rödbetorna krispiga och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta.

500 g rödbetor
olja till fritering
salt

Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor i en mandolin eller med en osthyvel. De ska inte sköljas i vatten.

Torka skivorna väl på hushållspapper så att de inte är vattniga på ytan. Detta är viktigt, annars kan det skvätta när de sänks ner i oljan.

Hetta upp rikligt med olja till 150° i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera rödbetsskivorna i oljan några minuter tills de börjar få färg. Ta upp dem ur oljan och lägg på hushållspapper för att rinna av. Salta lätt.

---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

rigg sa...

Återkom gärna med recension! Lärde mig äta rödbetor för två år sedan och fattar inte hur jag har kunnat leva i drygt 40 år i tron att det var äckligt!

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Det blev inte av ikväll, men jag ska testa.
Har förresten hört ryktas att rödbetor i ugnen, på en bädd av grovsalt, ska vara smaskens.