onsdag, maj 14, 2008

Nedåt eller uppåt-mustasch?

Jag hade nyss ett mustasch-samtal med en trumpetare. Han hade varit marinkårssoldat i USA en gång i tiden, och berättade att regeln som gällde för mustaschbärande soldiers där och då (det var på Vietnamtiden) var att den inte fick växa utanför läpparnas bredd. Men han spelade i marinens blåsorkester, och jag antar att de hade andra regler än de som slogs i djungeln.

Vi kom in på ämnet eftersom jag sedan ett par veckor tillbaks har skaffat mig en mustasch (vilket inte har med kampanjen att göra, men som har råkat infalla samtidigt). Den är av sorten som går ända ner till hakan - som på en typisk långtradarchaffis a´la 70-tal, alltså. Vi kom fram till att den sorten kanske gör att man ser sur ut.

Tja, det är möjligt. Människor som ser sura och arga ut bemöts med mer respekt, har jag märkt, så det kanske passar bra. Min dotter hatar den och tycker jag ser äldre ut, men jag har fått en del komplimanger också - men bara från bögar och andra mustaschbärare, så det har varit svårt att få en riktigt objektiv bild av den.

Jag funderade på det där med muschens riktning; tänk om man skulle vinkla den uppåt? Tänk om man skulle låta den först få lite längd, kapa de nedre bitarna och sen tvinna den uppåt; lite sent 1800-tal, liksom. Skulle det funka?



Det är möjligt att det skulle det. Men går en sån mustasch att ta på allvar? Vore det inte lite som att klä ut sig till Gandalf eller Dracula, liksom, som att man är nån slags rollspelare. Så vill jag inte ha det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

Pseudonaja sa...

Detta är ett mycket angeläget ämne!

Jag odlar mustasch lite från och till. Tyngdkraften gör att den växer neråt. Som stöd för det påståendet vill jag påpeka att män som står mycket på huvudet, har mustascher som växer förbi näsan och upp mot ögonen.

Förresten, hur såg ansiktshåret ut på de blåsorkestrar som spelade i djungeln?

stationsvakt@gmail.com sa...

pseudo: De spelade nog inte i djungeln. Däremot hade de alltid ett ständigt soundtrack runt omkring sig. De hörde bland annat Jimi Hendrix. Det har jag sett på film.

Doris och Rita sa...

Det går.
http://flickr.com/photos/andreasnilsson1976/2482291095/

stationsvakt@gmail.com sa...

doris och rita: Tja ... fast snubben ser ju ut som han vore en statiskt i nån Sherlock Holmes-film.

PGW sa...

Finns det inte någon slags mustaschformare, det har jag läst om i en gammal bok. Man ska visst sova med den på. Möjligen är det lite svårt att komma över en?

stationsvakt@gmail.com sa...

tpgw: jag ska kolla upp saken på google patents.

Anonym sa...

Man kan säkert tillverka en hemma av model-lera. På så vis får man den precis som man vill. Men glöm inte att ta av den innan du går hemmfrån på morgonen.

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: Modell-lera skulle fastna rätt svårt i musschen. .-D