lördag, juli 19, 2008

Svarslösa Sara

MOSIPPAN: "Ett kommungemensamt genomgångsboende, Mosippan, drivs av Kirsebergs stadsdel på Valdemarsro. Det är till för flyktingar och invandrare som varit högst tre år i Sverige."

Enligt tre Sydsvenskan-artiklar (1, 2, 3) kommer det dit elaka vuxna som lurar barnen att de ska få gå på McDonald’s, men i själva verket dras de med på stöldturné i Malmös affärer.

Mosippans sida finns det en sån där animerad avatar-figur som man kan ställa frågor till (Sara heter den). Jag stör mig alltid på sådana figurer, eftersom de aldrig verkar ha tillräckligt med svar. Som jag ser på saken så borde ju någon ständigt sitta och fylla på dem med svar på möjliga frågor. Och i det här fallet borde Sara vara uppfylld av nämnda anklagelser, och ha svar på dessa. Men icke:



Ja det sista svaret var ju verkligen helt ovetande och intetsägande - ändå sitter jag ju inne på Mosippans hemsida - som ju även är Saras hemvist - och frågar. Vad är grejen med det?

Själva meningen med en sån avatar-figur måste ju vara att den ska kunna svara på frågor. Men det är ju klart att den inte kan det, när man inte har fyllt den med svar.

Malmö stad (i det här fallet) är förvisso inte ensam om att ha en avatar med tom skalle, utan det gäller de flesta av hennes kloner, som ju återfinns på olika myndigheters och företags hemsidor.

Någon borde ta tag i det här, annars är "Sarorna" bara en ren dekoration, och ett totalt slöseri med folks tid.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Koppla barnens snatterier till foraldrarnas ratt att far socialbidrag. Ge barnen EN chans. Haffas de for snatteri fler ganger, sa dra in foraldrarnas socialbidrag. DA kanske foraldrarna borjar bry sig!!!

Anonym sa...

Sydsvenskan vill inte berätta var stöldgodset säljs:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/07/hr-sljs-barnens-stldgods.html

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: Sjysst ändå att det finns marknader där, även om det naturligtvis är illa om det rör sig om stöldgods. Här i stockholm hade vi skärholmens loppis, men den är borta.

Malin Strid sa...

I valrörelsen 2002 hade nästan alla partier såna där avatarer -- med ungefär samma problem. De flesta drog dock snabbt slutsatsen att det fanns billigare sätt att klara frågeanstormningen i en valrörelse. För att träna sitt eget ungdomsförbunds medlemmar att besvara enkla frågor krävdes ingen webbyrå.

Fast då blir svaren nog inte så här kul.

stationsvakt@gmail.com sa...

moster: Fan vilken dålig alltså. :-D