onsdag, september 17, 2008

Farmors vykort från Rom

Jag scannade ju av deltagarlistan för den bussresa till Italien som min farmor gjorde 1963. Nu har jag rotat vidare i den resväska där allt gammalt ligger, och hittat - tror jag - andra saker från samma bussresa: Ett foto och några vykort.

Den andra från höger, det är min farmor, och jag gissar att kortet är från just den resan. Jag tycker att kläderna ser rätt mycket 1963 ut, men jag kan ha fel. Hon åkte, har jag fått för mig, flera gånger till just Italien, men detta kort och dessa vykort är nog från den gången.

Farmor på bussresa i Italien.

Några år senare skaffade hon nog kamera, men vid tiden för resan hade hon antagligen ingen. Därför köpte istället hon vykort. Att hon köpte vykort som ett alternativ till att fotografera tyder kortens tomma baksidor på.

Jag scannade dessa. Texten under bilderna är texten som står bakpå vykorten. Jag har helt och hållet avhållit mig från att fixa och trixa med bilderna (fast jag fick bita mig i läppen) eftersom det är just originalfärgerna som är själva behållningen. Jag tycker de är härliga.

Foro romano.
Foro Romano

Foro romano.
Foro Romano

Pantheon.
Il Pantheon

Pantheon.
Interno dei Pantheon

Arco di settimio Severo.
Arco di Settimio Severo

Via appia antica.
Via Appia Antica

Via dei fori imperiali.
Via dei Fori Imperiali
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Peace in mind sa...

Du blandar högst charmfullt här...
farmors Italien-äventyr, obskyra undertoner (som jag numera avstår från att tolka - fega jag) och hembygdskunskap.

Anonym sa...

Fint med dessa gamla bilder där färgen är lite förskjuten. Jag har en kokbok som är ett sant nöje att titta i just av samma orsak.

Anonym sa...

Must have been glory days in these old Roman days.Free sex everywhere and public executions in the afternoon.I wonder if the spare parts they sent to my time machine will work just one more time,PLEASE .....

Pelle

stationsvakt@gmail.com sa...

fkbek: Tack. Tänk om allt var högt - då skulle man ju få svindel. :-)

paljettenq: Jag kollade upp det där med färgförskjutning. Tydligen ska det räcka med att en färg är ordentligt överdriven (eller helt fel) för att hela bilden ska ge det intrycket.

pelle: Don't forget: Cheap slaves. :-)

Anonym sa...

Ser handmålade ut. Ack, jag minns dem...

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: Hur länge handmålade man bilder tro? Ända in på 60-talet?