lördag, januari 03, 2009

Der Dajjöri

Datorbordet känns iskallt mot underarmarna. Jag har nyss satt igång elementet men det lär ta en stund innan rummet värms upp. Jag har dragit upp gardinerna och som vanligt tände jag i taket samtidigt då dagsljuset är alldeles för kallt. Glödlampans mjuka, gula ljus värmer upp lite. Dessutom gör dagsljuset tillvaron alldeles för skarp och kontrastrik; att både tangentbordet och datorbordet behöver sig en rejäl avtorkning blir för uppenbart och pressande.

Dörti kompjutertejbäl.

Jag har lagt ner mitt ohämmade mackätande och gått över till fil och müsli. En nackdel jag har märkt med det, redan nu, är att den frukostvarianten är mer svårsmält än mackor - i alla fall om man gör som jag har tagit till (puckad) ovana - äter frukost liggande i sängen.

Förresten, müsli innehåller väl i stort sett samma saker som bröd? Är då inte müsli lika magfettsbildande som mackor? Jag skulle kunna forska i det där, men jag saknar inspiration just nu.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Avvikelse fråm ämnet: Jag ska testa Firefox på min andradator. (IE7 hänger sig lite väl ofta, och Chrome är iofs snabb och bra, men lite påver). Är vesion 3.0.5 den senaste stabila?

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Jag vet inte, jag kör tre komma noll.

Anonym sa...

I musli är det mycket socker, så om d äter det måste d öka på dina dagliga promenader med c:a två km för varje dl musli om du vill ligga kvar på samma vikt. Ökar du däremot till tre km förbränner du mer än d tar in.
Ett gott råd: Istället för att småäta sött framför datorn så köp några stora, röda äpplen och ät - jag lovar att det mättar mer
Pedro Grande

stationsvakt@gmail.com sa...

PF: Funkar bananer lika bra? De är godare än äpplen.

Anonym sa...

NEJ, det finns jättegoda äpplen - FUJI t.ex
Pedro Grande

stationsvakt@gmail.com sa...

Pedro: Men bananer är väl nyttiga?

Plastfarfar sa...

F-fox är mysko. Vem har koll på alla dessa tilläg som man tydligen inte kan klara sig utan?

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Jag har ungefär en miljon tillägg - alla oumbärliga. ;-)