söndag, februari 22, 2009

Roten 2

Jag trotsade uppgivenheten och begav mig ut i snöyran. Den kallklibbiga vita kristallsubstansen letade sig upp längs mina slitna och trådiga jeans, men jag var tuff och pulsade vidare.Till slut fann jag något slags krumt lövträd som jag trodde borde funka. Jag stegade ner i sänkan där det stod, och ur innerfickan fiskade jag upp en gammal kökskniv.Till en början gick det lätt. Det här går ju som en dans, tänkte jag. Men det var bara barken som lät sig dansas igenom; när den väl var passerad var det som att hugga i sten.Nå, jag lyckades till slut avskilja grenen från trädet, och denna frukt av min möda lät jag stoltsera på en höjd med utsikt över lännaskogarna, medan jag hämtade andan.Sen var det dags att kapa bort den delen av grenen jag inte ville ha; mina knän stod stadigt nedsjunkna i snön medan jag karvade. Det tog några modiga minuter, men sen lossnade den.När jag stolpade hem med grenen i min hand skämdes jag lite. Vad ska folk egentligen tycka om att någon går och bär på en gren? tänkte jag. En rätt löjlig känsla, men den gnagde lite.När jag kom in i portens värme märkte jag att jag hade ett plågat uttryck i mitt ansikte. Antagligen hade det etsat sig fast där redan på ett tidigt stadium av mitt skogsäventyr, och medan jag nu sitter och skriver detta märker jag att det är svårt att släppa det.Nu får grenen vila lite, och jag med. När nästa nästa attack av inspiration sätter in ska jag skala bort barken, och sedan koka den (grenen alltså, inte inspirationen). Tanken är att den så småningom skall vila på botten av ett akvarium, men om detta funkar har jag ingen aning om; antagligen flyter väl fanskapet vad jag än gör. Å andra sidan hade jag rätt kul och fick lite motion på köpet, så oavsett om det funkar så var det värt det.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nu skrev jag visst på ett annat ställe.
Men jag upprepar: TACK för fina foton!!
:-) Molly Ginger, diggar snön.

Inga M sa...

Det ser på bildern ut som om Du använder en förskärare till av avverka med. Men det är nog en synvilla.

Lägg på en sten, i akvariet alltså!

Johnny sa...

Molly: Tack själv. :-)

Inga M: Nån slags kniv är det i alla fall, och jag hittade den i knivlådan. :-)

Anonym sa...

Hej!
Är du ute efter akvarium så har jag några tips i detta inlägg:

http://cattasbubbla.wordpress.com/2008/11/07/akvarium-av-alla-dess-slag/

Annars är mitt väldigt mycket till salu nu, billigt som bara den, men jag tror vi bor lite långt ifrån varandra kanske :)

Johnny sa...

Catta: tack, men det blir nog smidigare att jag köper't i stan. :-)

Anonym sa...

vem är du då???

Johnny sa...

anonym: vem, jag?

Plastfarfar sa...

Det är faktiskt olagligt att ta grenar från växande (levande) träd.

Sez Allemansrätten.

Johnny sa...

pf: Fast det var ändå ett rätt dassigt träd, och dessutom brandskadat sen branden i somras.

Plastfarfar sa...

...sez Allemansrätten

"Brutna kvistar ger fula sår och kan också orsaka allvarliga skador på skogen. Därför är det också förbjudet att bryta kvistar av träd och buskar på annans mark"

...nu tänker jag inte anmäla dig för något om du nu trodde det, men man får faktiskt inte göra vad som helst i vår natur.

B'a s'att d'vet.

[Dessuton vore sedan länge döda kvistar förmodligen åtskilligt bättre till ditt akvarium.

Åk ut till havsbandet och plocka lite drivved, vetja!]

Johnny sa...

pf: Faktiskt en bra ide det där med havsbandet. Att fota ute på dalarö så här års kunde vara kul.