onsdag, mars 25, 2009

Blodbollar

Nu i dessa kristider äts det mer blodpudding än någonsin, har jag hört (och bloggat om). Även jag äter't mer än förut, eftersom det är billigt. Men blodpudding är svårskuret. Om man inte har en riktigt bra kniv, som man dessutom doppar i varmvatten efter varje skär, är det lätt gjort att man bara mosar till det.



Här kommer tips på hur man kan komma ifrån det problemet, och dessutom variera utseendet på blodpuddingen: Gör små bollar! Mosa till blodpuddingsklumpen, dela upp den i småbitar och rulla bollar av den. Jag tänker mig att strax under köttbullestorlek kan vara lagom. Och stek sedan.

Vi kan kalla dem för blodbollar, det låter lite spännande. Jag har i och för sig inte provat själv, men jag föreställer mig att smaken blir densamma som om man skivar blodpuddingen. Testa vettja.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Sjumilakliv sa...

Jag undrade först om det var en bild på punktskrift, och undrade hur den skulle utläsas, men så var det visst inte. Blodbollar. Just det.

Plastfarfar sa...

Har du prövet det jag skrev förra gången, att anrätta dem i mikron? Annars finns det ett gäng recept här.

Anonym sa...

Men du pf, blir den inte lite väl torr i micron? Det tycker jag. Och sedan räcker det med lingonsylt. Apelsinjuice att dricka.
(Har hört talas om folk som häller på grädde tror jag det var, eller möjligtvis standardmjölk.)

Peace in mind sa...

Men gu, har du börjat matblogga??? Blodplättar då, rulla till bollar och kläm sen till på mitten. Tanken på den där lite knappaktiga formen, fast i förädlad blodform är...lockande.

Mrs Li sa...

Wow vad det låter mumsigt. Ska man göra likadant med lingonen?

Plastfarfar sa...

Man ska köra på ganska låg effekt, Ulla

stationsvakt@gmail.com sa...

s-kliv: Jupp. exakt så ser de ut.

pf: Jag har faktiskt inte vågat mikrovarianten. Och på nåt sätt - den fettdrypande stekytan är ju trots allt viktig.

Pim: Då, om man trycker på'rom, då blir det blodplättar - såna man har i blodet.

mrsli: Bollarna ska bada i kall lingonsylt - efteråt.

Petronella sa...

Så fenomenalt! Fast jag tror ju ändå på min idé med blodpuddings-skärare.

Nu börjar magen kurra.. Nystekt blodpudding som fortfarande ryker. Rårivna morötter ("på det minsta" = saftigt). Rårörda lingon samt, inte minst, ETT STORT GLAS MJÖLK. Mmm.

stationsvakt@gmail.com sa...

petronella: Aaah. En svensk klassiker.