tisdag, mars 10, 2009

Det glömda kuliga

Det är synd att man inte har perfekt minne. Igår kväll (eller kväll förresten, klockan var ett på natten) låg jag och tänkte på allt och ingenting. Och på ord. Och på ordlikheter. Jag tänkte att de så kallade stekarna, att de kunde vara sentida ättlingar till aztekerna. Att namnet liksom gjorde dem till sentida släktingar eller efterföljare. Idén var kul, tänkte jag där jag låg, så jag tänkte ut en hel radda med liknande exempel. Men antagligen använde jag mig av nåt slags temporärminne, där mellan sömn och vakenhet, så dessa har jag glömt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Peace in mind sa...

Hur kan du vara så kreativ mitt emellan vaken och sömn???

De tankar som ev drabbar mig i det läget är aldrig värda att blogga om...

Johnny sa...

Pim: Jag får nästan alltid ångestaktiga trista tankar när jag släcker lyset, så när det väl dyker upp en kul tanke får man hugga tag i'n.

RvS sa...

...och Stekarna är ju vår tids Grilljannar! ;-)


-->

http://kulturarbete.blogspot.com/2009/02/tidernas-frackaste-subkulturer.html

Anonym sa...

Det är nog de bästa idéerna som fastnar i minnet *hintar* :)
Men det är ofta roligt att låta tanken leka innan man somnar, bättre det än älta världsliga problem...Tyvärr ältar jag mer än leker.

Johnny sa...

RvS: Grilljannarna kom mellan aztekerna och stekarna. De var den felande länken.

pq: Samma här. Fast man har ju några favoritfantasier ändå - som man kan ta till.

Pumita sa...

Hmm, nu vet jag iofs inte vad grilljannar pysslar med men jag undrar om stekarna dricker så mycket O´boy... eller jo, en pucko kanske?

Jag hör hur Moctezuma II vänder sig i sin grav!

Johnny sa...

Pumita: En aztek till vrider sig i sin grav också - varenda gång han hör någon uttala hans namn fel: Huéhueh Huítzilihhuitl.

Pumita sa...

Haha, förnamnet funkar bra för det har jag tränat på när jag sagt Huehuetenango* (är väldigt förtjust i konstiga namn och det finns gott om såna i maya- och aztekland, detta är en stad i Guatemala) men resten vågar man knappt viska. En annan favorit är Chichicastenango. Nahuátl är ett lustigt språk.

*betyder förresten Huehues stad.

Håkan (hakke) sa...

Bruttorna är väl släkt med Brutus, medan sessorna brås mer på Ceasar. För att inte tala om Skinnarmo som måste ha lite dålig karma från eskimåerna.

Johnny sa...

Håkan: Och miljöpartiet är lite släkt med majong ... nä fan, jag var för trött här.