onsdag, mars 25, 2009

Foto till tecknat, en enkel guide

Guider till hur man gör olika saker i Photoshop finns det hur många som helst av på nätet. Och av dem, i sin tur, är nog guider till hur man får foton att se "tecknade" ut bland de allra vanligaste. Tyvärr är de flesta ganska dåliga. Det finns två vägar att gå. Antingen lägger man bara på ett filter och utbrister sedan: - Nu ser det minsann tecknat ut! Eller så följer man en krånglig guide och lägger ner en massa tid på't och utbrister därpå något liknande.

Båda sätten är otillfredställande. Det enkla knapptrycket ger ett risigt resultat, och resultatet som kommer ut av det jobbiga guide-följandet står inte i snygghets-proportion till jobbet man lägger ner. Men nu hittade jag en väldigt enkel guide som verkar vara en smidig medelväg; det är enkelt och det tar ingen tid. Just nu är jag utan Photoshop, så jag kan inte testa själv, men det verkar smidigt och resultatet verkar bli ganska hyfsat: Photo Sketch Effect.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Bengt sa...

I filtersamlingen FX foundry finns filtret quickscetch som gör ett bra jobb att göra om foto till teckning...

Jag skrev om det för längesedan när inte FX foundry fanns
http://bildochfoto.se/2007/09/11/gor-om-dina-bilder-till-tecknade-skisser-med-gimp/

Johnny sa...

Bengt: Bra idé. Av nån anledning glömmer jag alltid bort att Gimp finns. Man kanske kunde göra nån slags efterhandskombination till och med.

Bengt sa...

Förresten den där tutorialen kan du säkert testa med pixlr...

http://pixlr.com/

Johnny sa...

Bengt: Nja .. men tack för länken - pixlr hade utvecklats sedan jag var där sist.