torsdag, mars 26, 2009

Man ska länka, tycker jag

Finns det nåt som stör mig så är det när folk, som skriver i tidningar, inte länkar. Själva fördelen med med nätet, framför papperstidningen, är ju att man kan länka. Ens texter ökar ju i värde när de via länkar så att säga skickar rötter in i fördjupning.

Men nix, här ska inte länkas inte! Jag läser en kolumn i SvD. Den handlar om att en bild utnyttjas på ett tveksamt vis. I texten hänvisas det till ett "bildband" om saken. I vanliga fall engagerar jag mig inte i Israel/Palestina-frågan, som det handlar om här, men eftersom ordet "bildband" används blir jag nyfiken. Vaddå "bildband"?
För närvarande cirkulerar ett bildband på nätet som i sitt skamlösa utnyttjande av Förintelsens judiska offer knappast kan överträffas.
Ja, jag blir nyfiken, helt enkelt. Är det en typ youtube-film hon menar, eller är det ett bildspel? Nå, eftersom hon inte länkar får jag väl fortsätta undra. Däremot får jag inte veta om det hon säger är som hon säger.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Marcus sa...

Den bild Cordelia Edvardson talar om är den översta här.

Den bild som palestinavännerna aldrig visar är vad pojken gjorde några sekunder dessförinnan, vilket framgår i den undre bilden i länken ovan.

Johnny sa...

Marcus: Men det där måste väl bara ha varit en liten del av "bildbandet som cirkulerar".

Marcus sa...

Ja, det var kanske ett bildspel hon tänker på. Jag vet inte vilket hon syftar på, men bilden som hon reagerade på, med rätta, var palestinavännernas jämförelse med (den översta) bilden ovan, och bilden på en judisk pojke som deporterades till dödsläger.

Johnny sa...

Marcus: Jo, så var det nog.

persa sa...

kanske bara för att judarna lät korsfästa jesus.

Paradigm sa...

Romarna korsfäste Jesus. Och vem vet, kanske hade han jobbat ihop till det? Han kanske var som en ovanligt odräglig variant av Thomas di Leva.

Urban sa...

@Paradigm, är inte det mer en teknisk fråga vem som slog i spikarna?
De verkställde väl bara ett beslut tagit av andra?

Anonym sa...

Urban, så du tror att romarna agerade på någon annans order, trots att det var dem som ockuperade området?

Och vad har detta med inlägget att göra?!