måndag, april 20, 2009

Dagen i bilder

-Äh, vafan, tänkte jag när jag stod och fyllde tvättmaskinen, -Jag kan köra utan kalsingar, jag ska ju bara in till stan en sväng. Och så stolpade jag iväg och satte mig på pendeln. Benen särdragna och knäna upp mot sätet framför mig, det är min åka-tåg-ställning. Då upptäckte jag det - jag hade hål i brallorna. -Jag kanske borde ha tagit kalsingar ändå, tänkte jag.



Paolas balkong: En växt från Spanien som såg torkad ut men som hade börjat spira. En larv hängde där. Var det en svensk larv eller en spansk, frågade vi oss. Våra gemensamma allmänbildningar räckte inte till för att besvara den frågan.



Tantogården brann ju ner i vintras. Det såg rätt deppigt ut där nu. På planket utanför kunde man skriva upp sig på nån slags namnlista vars budskap lät: "Rädda Tantogården", eller nåt i den stilen. Jag skrev.



Ja just det, brallorna var numera lagade. Om min gamla fröken, hon som gav mig en 3:a i syslöjd, såg min lagning skulle hon nog ompröva det betyget och överväga en 1:a istället.



Sen, på väg hem igen, kom jag att fundera över alla dessa budskap som sitter överallt. Det är klistermärken för det mesta, och jag undrade över faktumet att inga budskap någonsin får sitta ifred. Det spelar ingen roll vad budskapet är för något - alltid har nån försökt ta bort klistermärket.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Carina sa...

Hihi ...eftersom växten på bilden är en fjärilslavendel så är det väl en fjärilslarv!!!
Ordverifieringen är pullowl ...undrar var man drar?

Baronessan sa...

Hade du nål och tråd med dig vid Tantogården? Trea i slöjd! Jag hade etta minsann och lärde mig inte sy förrän jag slutat skolan.

stationsvakt@gmail.com sa...

Carina: Tackar, där bidrog till min bildning.

baronessan: Fick låna av paola. :-)

Mrs Li sa...

Annars lär det ju vara bra med ventilation. Har du tänkt på att för täta stygn kan öka möggelrisken?
;)

Anonym sa...

Baronessan!
Äntligen en till som hade etta i syslöjd!! :-)
Men tro mig eller ej: mina döttrar hade MVG!!!!
Förklaring? De har ärvt sin pappas gener i DET avseendet.
Eller som Zjivagos bror säger till flickan som kan spela balalaijka i filmen. "Then it`s a Gift!"

M v h Molly Ginger.

stationsvakt@gmail.com sa...

mrs li: Jag tar risken. :-D