tisdag, april 07, 2009

En sorglig syn, fettmässigt

Beach 2009 närmar sig med stormsteg. Förra årets leopard-tangas håller än, och två liter Hawaiian Tropic ska införskaffas. Brösthår ska trimmas och guldhalsbandet putsas upp. Sen är jag redo; jag återfinns på en strand nära dig.

Nä, riktigt så illa blir det inte, och i nuläget är det fan tveksamt om jag kan visa mig på stranden över huvud taget. Det är nämligen så att sedan förra året har jag förvandlats från någon som åtminstone med viss ansträngning kunde hålla magen inne - till ett äkta hängbukssvin.

Jag, i nuläget.

Jupp, så är det, jag är en sorglig syn fettmässigt. Ifall jag skulle lägga mig för nära vattenbrynet skulle väl nån överambitiös jäkla greenpeacare släpa ner mig i vattnet, i tron att jag var en strandad tumlare, eller nåt.

Johnny! Skärpning nu för helvete! Låt jobbets stora påskägg vara ifred, och ge framför allt fan i alla dessa mjuka mackor med marmelad. Och rööör på dig!
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ngt att hålla i när åskan går!!
:-) Molly Ginger.

Ullah sa...

Kan du inte börja med lchf så jag får höra hur det går för dig? (Orkar inte själv.)

Johnny sa...

Molly: Nä, någon att rulla framför porten så att regnet inte kommer in.

Ulla: Inga kolhydrater alls? Nä, det funkar inte - det skulle bli för dyrt. Pastan är det som ger mättnaden, köttet och liknande är smaksättare. Men vore jag rik så.

Anonym sa...

Usch, trist med pasta. Jag tål knappt se spaghetti o dyl.
Men men, smaken...är likt b-n delad!!
Särskilt snöpligt med de där färdiggjorda pastasalladerna som ser så goda ut, med t ex rostbiff el räkor...nog tusan ligger det "ett ton" pasta i botten...
Hihi, jag VET. Det heter "pastasallad". Men ändå...
:-) Molly G. anti-pasta.

Anonym sa...

Nä man vet ju aldrig vilka doffsingar som kan dyka upp bland lönnfeta Borgare och pilsnerhalsande Socialdemokrater på denna strand i ett möjligt försök att förbjuda även badande.Tro fan att man vill kasta sand i ögonen på dessa.Sälarna däremot lägger man på strandmackan med lagom med lingon på ha ha ...

NetRunner

Anonym sa...

En vän till mig sa: Vad ska jag med en tvättbräda när jag har en torktumlare?

Men med tanke på den icke existerande dubbelhakan du visade förra våren... så kan jag inte riktigt tro att du har en hängabuk i år, heller. Men det är väl fint om dallret (självkänslan) får en viss fiberstruktur och tyvärr är det nog bara motion som gäller. Du får jogga runt mellan gölarna och leta grodyngel:)
Förena nytta med nöje!

Plastfarfar sa...

Att du låter Netrunner köra sina korståg förstår jag inte. Särskilt inte när h*n lägger Icke Jobbsäkra länkar helt utan relevans till ämnet i kommentarerna. Nåväl:

Du vet nog vad jag kommer med:
[scroll]Gåstavarna!

Elisabet sa...

Du kan ju alltid hoppas på en regnig sommar.

Jag minns sydvästra England -92 tillsammans med den då tonåriga dottern.

Till min lycka var badvattnet förorenat; det rådde badförbud, så man slapp helt enkelt skrida ut i havet och visa hullet.

"Sååååå trist!" sa dottern och suckade.

"Tycker du det ....?" sa jag och log.

Johnny sa...

molly: Jag bytte faktiskt pasta mot strimlad, stekt vitkål idag. bättre och godare än pasta.

paljettenq: hängbuk är exakt vad det handlar om, tyvärr. :-(

pf: Du har rätt. Hurru NetRunner, nu får du skärpa dig och inte vara så trollig.

Stavar ja, de ligger där som ett dåligt samvete.

Elisabet: :-D

Baronessan sa...

Va, jag som trodde att du var två meter lång och smal som en flaggstång.
Ja, just det ja.... röra på sig. Flytta ena foten framför den andra, trycka ner pedalerna på cykeln osv.

Peace in mind sa...

och långt därinne döljer sig de ädlaste känslor...visst?

Magnus sa...

Men du behöver ännu inte ta till samma metod vid förflyttning som mamnen på foto nr 3 i bildspelet här, eller? http://tinyurl.com/cvasez (klicka under den blågrå bilden)

Festbilden är från 1942 - idag hade den varit fett omöjlig. Kvinnan med vit krage längst fram ser faktiskt ut som om hon finner situationen smått förödmjukande eller fånig, men det är kanske bara min tolkning...

Johnny sa...

Baronessan: Jag är lång och smal - utom på magen. Hellre hade jag varit lite kortare och jämntjock.

Pim: Nja ...

Magnus: Det kanske inte är en förödmjukad min, utan en lättad - att hon äntligen har funnit sin plats? mannen ser i alla fall ut att ha funnit sin plats. ;-D