onsdag, april 08, 2009

Hoppas jag kan upprätthålla diciplinen

Apropå min post om vikten från igår så ska jag inte bli nån fanatisk bantare. Dock har jag tänkt ta bort ölmagen (fast jag dricker nästan aldrig öl). Så här ska jag göra:

- Ta bort minst två tredjedelar av min mjukt bröd-konsumtion.
- Sluta med saft som måltids och allmän törstsläckardryck.
- Godis, chips och glass endast en dag i veckan: Fredag, Lördag eller Söndag.
- Ersätta pasta till maten i den mån det går.
- Röra på mig mer än nu.

- Det där med mjukt bröd blir svårast. Jag fullkomligt älskar mjukt bröd - med marmelad eller honung.

- Att ta bort saften är inte så svårt, men lite tråkigt blir det allt.

- Godiset då - ja, man måste ju faktiskt inte äta Snickers på väg hem från jobbet.

- Pastan blir svår; ris är för krångligt och potatis är för tidskrävande. Fast igår gjorde jag nåt jäkligt gott. Jag strimlade vitkål och stekte det - vilket visade sig vara en bra (och mycket godare) pastaersättning. Till vitkålen hade jag köttfärssås och ovanpå detta ett stekt ägg.

-Röra på mig kan jag göra på jobbet. En promenad till etnografiska muséet och tillbaks fyller min halvtimmesrast med oavbruten promenad.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

15 kommentarer:

RvS sa...

Jag brukar ofta köra med cous cous istället för pasta, snabbare, roligare och nyttigt. Man kan ha olika saker/kryddor i vattnet nät man kokar upp, så det blir olika smaker.

Koka upp lite vatten med kryddor/olja/etc, släng i lite cous cous, stäng av vattnet efter en 15 sek, låt stå i 5 min.

Johnny sa...

RvS: Fast cous cous innehåller väl samma som pasta? Gott låter det i alla fall.

Baronessan sa...

Tack för tipset med stekt vitkål! Kål är ju så förbannat bra så det ska man äta varje dag men det är svårt att hitta på nåt.

Johnny sa...

Baronessan: jag skulle kunna tänka mig att om man kade vitkål i nån slags marinad, så skulle man säkert till och med kunna grilla den.

Petronella sa...

Tyckte också att ris var krångligt - tills jag upptäckte RÅRIS! Det är fantastiskt enkelt och dessutom gött. Bra konsistens liksom, skönt att tugga på.

Tar 10 minuter att koka och bränner aldrig fast. Hett tips!

Anonym sa...

Godis endast en dag i veckan? Hoho, låter väl hårt.
Är det inte mer realistiskt att säga 2-3 ggr i veckan? Om man förut nyttjat godis varje dag, så vore ju mitt förslag mer hållbart.
:-) Molly G.

Johnny sa...

Petronella: Tack för tipset. Det är bränna fast som är problemet.

Molly: Jag ska försöka att vara hård mot mig själv.

Anonym sa...

"The harder they fall"...
Är det ngn film/bok som heter så?
Bogart??
:-) Molly G.

Anonym sa...

YES, det är det!
Från 1956. med Rod Steiger bl a, en mkt bra skådespelare med vackra, vemodiga ögon (nu fick jag det sagt!).
Frågan är om det inte rentav var Bogarts sista film. Snyft! Han dog ju i början på året 1957.
M v h Molly Ginger, den filmbitna.

ab sa...

Nu fick du mig att tänka på att jag inte ätit en honungssmörgås på åratal! Tänk om man skulle gå ner och köpa en bergis och lite honung? :)

Allvarligt talat: Lycka till!

saralito sa...

Gör riset i micron är mitt tips. Bränner inte fast och blir precis lika bra som i kastrull. Full effekt, 15-20 minuter för 3 dl kör jag.

Johnny sa...

molly: The harder they come är i alla fall en film, vill jag minnas, med ett bra soundtrack, vill jag också minnas.

ab: Tack. Ja gör det. Såååå gott.

saralito: Hmmm ... tål att tänkas på.

ab sa...

Som miljömupp är jag anti-mikro. Ville bara säga det som stöd för ev. andra miljömuppar i omgivningarna.

Johnny sa...

ab: För mig är mikron i vanliga fall inget jag lagar mat i, utan den är till uppvärmning.

Miljömuppen sa...

Ab: Varför anti-mikro? Det är ju mycket mer energieffektivt att laga mat i mikron än på spisen!