onsdag, april 08, 2009

Google föreslår

Något som roar mig är att Google ger sökförslag när man söker. Det gör surfandet roligare, eftersom förslagen ofta är mer intressanta än de sökningar man själv gör. Jag tog skärmdumpar på några sökningar, inte för att de var lustiga eller så, men för att visa vilka intressanta variationer det kan bli.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,
---
Update: Här är förresten en kul funktion på Googles bildsök (endast på engelska, än så länge) som jag nyss upptäckte. Att man kan välja färgton på bilderna man söker på. Alltså, väljer jag till exempel grön, så blir inte sökresultaten gröna - men själva grundtonen på bilderna man hittar är grön. Kul, som sagt.

14 kommentarer:

Petronella sa...

Verkligen intressant alltså.. Det är baserat på vanligaste sökningarna, eller?

Helt otroligt i så fall. "Jag är nyfiken gul" :-)

Johnny sa...

Petronella: Jag har alltid föreställt mig dig som nyfiken blå. :-D

ab sa...

Den där "jag är" blir ju en riktig novell med handling och allt.

Någon här sopm faktiskt har sett Nyfiken-filmerna? Ja, utom gamla jag, då.

Petronella sa...

Vet bara att min gamle farfar kallade mig nyfiken Gul i ett mycket flummigt mail han skickade när han precis skaffat dator med internetuppkoppling.. haha!

Ej sett filmerna dock. Värt?

Johnny sa...

ab: Jag har sett delar av gul-filmen, om jag minns rätt.

ab sa...

De är lite filmhistoria och speglar en viss tid i Sverige. Så man blir nog allmänbildad av att se dem - och troligen road också. Allting är så väldigt annorlunda nu.

Johnny sa...

ab: Som vanligt på gott och ont.

Sussi sa...

Låg inte Lena Nyman med en hund i "Gul"? Hon hette tydligen Steva också. Kul namn. Inte hunden utan tjejjen alltså.

Johnny sa...

Sussi: Det var nog i filmen 491 (tror jag den hette) som hundligget var. Steva är ju ett skitcoolt namn, för övrigt.

Magnus sa...

Du får inga riktigt häftiga bilder från det gamla Rom så länge du har safesearch-filtret på. :D

Johnny sa...

Magnus: Jag är av princip emot safesearch-filtret, men sitter man på jobbet så ...

Anonym sa...

Om du nu är intresserad av mer än olika namnförslag via sökmotorer för ett snabbare Internet via en renare DNS uppkoppling för att undvika långsamma namnservers mm prova följande websida , OpenDNS.Det intressanta med denna tjänst om du konfigurerar din utgående IP adress via denna nätsida samt kör med en betald och fullgod anonymiseringstjänst är att en redan snabb VPN service får ren raketfart med denna DNS tjänst.Ganska intressant eftersom tjänsten är gratis vilket inte är alltför vanligt i dessa tider.Jo jag hör tvivel om utlämnande om IP nummer.So what när dina spår via din anonymiseringstjänst slutar och är praktiskt taget helt borta från detta Internet om någon flåsar dig i hasorna.Ooooh du underbara teknik.

NetRunner

ab sa...

Ja, hunden var i 491 (du kan gamla filmer, Johnny!) och det var inget "ligg" det var en våldtäkt av några grabbar som tvingade hunden på Nymans rollfigur.

Nyfiken-filmerna var en annan sort - de skulle handla om sex och politik, och Nyman var den nyfikna huvudpersonen. Strax efter kom hon in på scenskolan. Vilgot Sjöman (regissören) skrev en bok om filminspelningen.

Johnny sa...

netrunner: jag väntar nog på nån betydligt enklare och svensk tjänst.

ab: Jag läste Linda Lovelaces självbiografi för en herrans massa år sedan. Jag vill minnas att hon skrev att de skulle ha henne till att ha sex med en hund, men att hon kom på att bara man backade mot hunden, så tappade den intresset. Smart.