onsdag, april 08, 2009

Inget Sverige?

Jag är inte inne på google maps tillräckligt ofta för att märka av när små förändringar görs. Men den lilla gubben på förstoringsskalan - fanns den där förut?

Den är grå och när man pekar på'n säger den: "Ingen gatuvy tillgänglig". Nå, på det viset får jag i alla fall veta att det kommer att heta "gatuvy" när det väl kommer igång (vilket antagligen är logiskt då det heter "street view" på engelska).Eller ska jag säga om det väl kommer igång? För när jag kollar på Wikipedia om vilka ställen som finns, och vilka som kommer att finnas, så ser jag en jävla massa ställen. Till och med i Finland så ska "All major cities" komma med. Men jag ser inget Sverige.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 kommentarer:

Bengt sa...

Google street view har precis börjat nosa på Sverige. Hittar inte tillbaka, men jag läste någonstans någon som spottat en bil med kamera på taket som åkte omrkring....

Såg på webben hur de hade fotograferat rätt in i någons vardagsrum så de får nog vara litet noga med hur de tar sina bilder...

Johnny sa...

bengt: Jag läste också det, men vad jag förstår så var det inte säkert att det var google.

Gustav sa...

Jodå, Google Streetview är på väg till Stockholm: http://webb.feber.se/art/154187/google-streetview-kommer-till-stockholm/

Plastfarfar sa...

Sorry. Det där ekipaget handlar om Hitta.se. Stockholm är ännu inte bevärdigat Googles uppmärksamhet. Ämnet har varit uppe av och till, tilloch med på Stationsvakt för bara något dygn sedan.

Flickr finns bilder på Hitta.se-bilen och Googlemobilen som får Hitta.se att verka rena EPA-traktorn.

Gustav sa...

Nädu, Plastfarfar. Det är en Googlomobil, det bekräftar Roger och Wille bland kommentarerna, och de vet vad de pratar om.

Johnny sa...

Gustav och PF: Google eller hitta - det jag kan sakna med bägge tjänsterna är att smågator inte finns med. De borde ha en funktion där användare kan lägga in bilder där, som ett tillägg liksom.