tisdag, april 07, 2009

Om att street-fotas

Kan det vara så att Google Street View är i Sverige? Enligt den här bloggen skulle det kunna vara så. Men bilen ser ju inte särskilt Googlig ut ändå - skulle det kanske kunna vara Hitta.se's "Gatubild" istället?

Det där med att plåta allmänheten ute på gatan, det tog jag upp här, men då handlade det om att smygplåta folk och på så vis förvandla dem till objekt. Det kan man ha invändningar emot, och som jag nämnde plockar jag genast bort såna bilder, ifall objektet i fråga skulle misstycka.

Däremot, i Hittas och Googles fall, blir ju folk "randomater" - alltså anonyma delar av en gatubild - och det är väl inget att tjafsa över? Jo, det är det, tycker vissa. Tråkmånsar, tycker jag.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / länken till "every changes, nothing remains" hittade jag hos beta alfa.

6 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Jag hittade en bild av Hitta.se's fordon på Flickr. Det är nog det han skriver om, med tanke på hur utrustningen på taket ser ut.

Johnny sa...

pf: Jag såg en bild, för rätt länge sen, på en google-bil. Den var vit och hade en jättestor google-logga.

wille sa...

Det var jag som tog bilderna och anledningen att vi trodde att det var Streetview var att datorerna inne i bilen rullade någon slags programvara med google-logga o shit. Men som sagt. Ej säker. Funderar på att ringa ägaren till bilen men har inte riktigt orkat det. Kanske borde göra det nu på påskafton. Säkerligen mycket uppskattat...

Johnny sa...

Wille: Man kan ju, via registreringsplåten, kolla upp vem ägaren är.

wille sa...

Japp, jag har gjort det. Det är en snubbe i järfälla som jobbar som någon slags konsult. Men fan vet om jag vill ringa honom o störa...

Johnny sa...

wille: Jag förstår. Nå, det lär väl visa sig.