torsdag, juni 04, 2009

Det låter inte som dem

USA:s president Obama höll tal i Egypten. USA och muslimerna ska vara kompisar, sa han. Här är en liten bit ur hans tal:
[...] They (America and Islam) overlap, and share common principles - principles of justice and progress; tolerance and the dignity of all human beings. [...]
Tja ... om jag bara hade läst texten, och om landet och religionen var utlämnade ur den, så inte fan hade jag gissat att det var USA och islam det talades om. Det lät liksom inte som en klockren beskrivning.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , / svd, Sydsv

3 kommentarer:

ab sa...

Nej, det är det sannerligen inte.

Anonym sa...

Väldigt barnsliga kommentär men det är ingen överaskning. Jag som amerikan är jätte stolt över honom. Ord betyda mycket i den moderna värld. Det är därför makthavarna i Europa förakta folkets makt och därför använda terror krig som ursäkt för rasism används för att övertala dumma vita folk att mindre frihet och demokrati (Icke val på Lissabon fördraget, FRA, Ipred lagen och trygghets kamera är vapen mot folkets frihet och demokrati. Visst finns det fortfarande rasister i USA och allt är INTE perfekt men USA demokrati, ekonomi och samhället har ett lysande möjligt framtid nu att de vita inser att de är nu också ett minoritet i världens först underbara fungerande multikulturell samhället.
Europa is *Fucked' Vakna till när det är fortfarande möjligt att stoppa denne utveckling och rösta Pirat Partiet för frihets skulle! Vlad-Drakul

Johnny sa...

ab: Han kanske borde ha kallat det för målsättningar istället för principles?

Vlad-Drakul ... det låter lite rumänskt.