måndag, juli 13, 2009

Tips på alternativa vyer och vinklar?

Jag prenumererar på en hel del bild och fotobloggar, vilket ger mig en strömmande tillgång på massor av bra bilder. Men: Jag tycker att alltför ofta får bilderna tala för sig själva. Det är inget fel i det; ja, det sägs ju till och med att en bild säger mer än tusen ord. Men jag vill ändå ha några ord till bilderna.

Till exempel beskrivningar av förhållandena vid fotototillfällena. Och till exempel beskrivningar av vad eller vilka som står motiv - och varför. Men framför allt vill jag ha tips på motiv. Eller förresten - motiv är det ju ingen brist på - jag vill ha tips på hur man kan fotograferar motiven på alternativa sätt eller från alternativa vinklar.

Mitt eget tips är att ta kort in i håligheter (som jag till exempel har gjort med kyrkan och röret). Har DU några tips att dela med dig av? De emottages i så fall tacksamt.

Här kan du lyssna på "Paint it Black" på italienska ...... inte för att det har ett dugg att göra med det jag skrev om foto här ovan, utan för att jag råkade stövla förbi den när jag var inne på youtube nyss.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

11 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Bilden som nu har blivit min avatar är ett shot blank in the face på Katten. Inte från höften, men väl från armbågen på köksbordet. Inte ens Helga — blixtsnabb som alla katter— hade, då vid full vigör, en chans att reagera.

Bilden är en god illustration till det gamla talesättet att ögonblicket kommer som en snigel och försvinner som en blixt. Själv anser jag att man måste ha lite tur också, oavsett alla vackra formuleringar.

Jag saknar min Sura Gamla Katt. Vi fick 18 år tillsammans. Just den här bilden tycker jag speglar både hennes och alla andra kattdjurs gåtfullhet och oberoende. Respekt.

Okej, lite sentimental blev jag förstås nu, men också kanske beskrivande.

Ullah sa...

Pf: Mycket fin bild. Antar att det är för tidigt för dig att börja tänka på en ny katt.

Plastfarfar sa...

Fick frågan redan när jag beslutade mig för att Helga skulle somna in, Ulla. Det korta svaret är nej. Det långa är nog det här inte rätt forum för.

Ullah sa...

Pf, det har du rätt i. Då skall jag i stället kommentera Paint it black på italienska. Kul att höra. Min favoritversion av låten är annars den med the Modettes från min ungdom. Den finns tyvärr inte på Spotify.

Johnny sa...

pf: "Vi fick 18 år tillsammans" - Det är inte alltför länge sedan 18 år gott kunde räknas som en mansålder ändå.

Ullah: Inget Mo-Dettes alls på Spotify, vad det verkar.

Ullah sa...

Jag tror jag har den på singel.

Johnny sa...

ullah: jag minns inte den gruppen, men namnet låter ju bekant.

Ozzy sa...

Jag tycker du ska kolla in http://jakob.ishavstorsken.se/ Han är besatt av vinklar på bilder och så vidare, något som dock inte syns i dagens bild. Om man inte vet om det.

Johnny sa...

Ozzy: Jag gillade "Rita" ett par sidor bakåt hos honom. Det såg ut som om firren satt fast i spindelnät.

Ozzy sa...

Själv gillar jag den här http://jakob.ishavstorsken.se/bild/2009-06-27 bäst

Johnny sa...

Ozzy: Snygg. Jag antar att det är gardiner som speglas i glaset.