torsdag, juli 23, 2009

Töm och glöm

När jag tömmer kameran gör jag det till mappar som jag skapar på skrivbordet. Till slut brukar det bli alldeles för många mappar där, och då förpassar jag dem till ett ställe inne på hårddisken. När de väl hamnar där är risken stor att jag aldrig ser bilderna nån mer gång, utan glömmer dem för alltid. Nu är det dags för en sådan förpassning igen, och även bilderna från igår åker med. Ett par bilder kan jag ändå slänga upp här - så har jag bloggat idag också.

Innergården bakom Folkets Kebab på Hornsgatan.
Det här är innergården bakom Folkets Kebab - det där kebabstället på Hornsgatan. Personalen gillar egentligen inte att man går ut där (folket i husen tycker nog inte att deras innergård ska vara kebabställe), men vädras måste det ju, och då slinker jag med ut tillsammans med den varma luften.

Det flutande badhuset vid Liljeholmen.
Det här är Liljeholmsbadet. På Wikipedia kan man läsa: "Badhuset invigdes 1929. Bassängen är 17 meter och vattnet alltid 30 grader varmt. På måndagar är badet endast öppet för kvinnor och på fredagar endast för män". Jag har aldrig gått in där, men det skulle vara kul att göra det nån gång.


Löparspåret på zinkens idrottsplats. Jag gick ett varv runt det igår, och fotade mens jag gick. Bilderna satte jag ihop till en film så att du kan njuta av detta varv - fyra gånger!!
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Stellan sa...

Du måste helt enkelt skaffa dig ett Flickr Pro-konto. Och nu säger jag måste, för att du verkligen behöver ett. 250 spänn om året, och du har alla dina bilder säkert kopierade, överskådliga och sökbara. Helt fantastiskt.
Slut på meddelandet.

Steffe sa...

Jag håller med Stellan. Jag importerar med Picasa som är gratis, och om man så vill kan man ladda upp bilder direkt till både blogger och flickr och det är ju bra.

Magnus sa...

Folkets Kebab, vilket namn! Men bilden är stilig: skitsnygga. dramatiska färger och det där molnet ser ju ut som om hela gården ruvade på en hemlighet.

Iris sa...

Tycker också att du borde samla och bevara dina fina, intressanta bilder åtkomliga för oss andra.

Johnny sa...

Stellan/Steffe/Magnus/Iris: Tack för berömmet allihopa. Men jag är egentligen ingen bra fotograf, utan förtjänsten ligger helt och hållet hos "Shadow/Highlight"-reglaget i Photoshop. Det förhöjer allting i ett foto (om man använder det med någorlunda måtta).

Farbror Sid sa...

Väldigt många snygga bilder det blivit på bloggen...!

Johnny sa...

Farbror Sid: Tack. Tja, man har ju inte så mycket att skriva så här års.

Kr sa...

Hehe! Var ligger ditt skrivbord rent fysiskt om du sedan lägger bilderna "inne" på hårddisken?
/ordmärkaren

Kristina af Knusselbo sa...

Tyckte på knappen för tidigt. Det sista var från mig

Johnny sa...

KaK: Hehe, det är svårt att sätta ord på hur man tänker sig det som sker i ettor och nollor. :-)