onsdag, juli 22, 2009

Under en bro, ovanför en soffa, inuti ett hål

Tantogården ser rätt tom och ödslig ut nu för tiden. Stället brann ju ner för ett tag sedan. Jag passerade där på väg bort mot hornstull, och passade på att ta mig en titt.

Tantogården.

Framme vid hornstull. Under liljeholmsbron är ett hus liksom inbyggt. Det ligger där som en slags rest av ett forna slum/inustriområde. Märkligt nog tycker jag inte att det ser malplacerat ut, utan det passar liksom fint där.

Ett hus under liljeholmsbron.

Jag gick in i skuggorna där bakom; sval luft, nästan lite fuktig.

En soffa under liljeholmsbron.

Och sedär, en soffa. En bit bort, fast inte synlig i bild, står en lastbil. Jag tänkte att den här soffan är nog chaffisarnas sittställe. Dock fann jag inga prillor, fimpar eller spår efter spottloskor på marken framför den, vilket jag tyckte var märkligt.

Men jag fann ett hål ovanför soffan. Jag klev upp på'n och stoppade in kameran. Behöver jag nämna att jag väntade mig en spännande bild i kameradisplayen efteråt? Nå, om den var spännande vet jag väl inte - döm själva.

Ett hål.

Sedan hamnade jag och några till på folkets kebab. Jag drack saft till maten. Till efterrätt åt jag friterade bollar innehållande honung.

Andra "Inside Views":
Stuprör
Kyrka
Skogås-hus
Bodar och träd
Pissoir
Dikesrör
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

jansson sa...

Din hålserie har inspirerat, som så många gånger förr. Själv hittar jag inga hål. Har kanske inte heller befunnit mig på typiska hålställen, vad det nu är för ställen. Hoppas det dyker upp några.

Elisabet sa...

Ja, och nu kommer man förstås att gå omkring och titta efter hålighter överallt ..-)

Som om man inte vore galen tillräckligt.

Johnny sa...

jansson: Det går lika bra med springor och veck. leta efter såna vetja. .-)

elisabet: "Gräv där du står", heter det ju. Och gör man det har man ju ett hål alldeles nära inpå. :-)

Daniel G. sa...

I huset under bron där kommer det att öppnas en nattklubb (liknande docklands under 90-talet) läste jag mig till i södermalmstidningen för inte så länge sedan, gränden där du hittade hålet brukade vara ett populärt ställe för underground exploration fantaster, förut var iaf dörren samt vad jag vill minnas en liten lucka uppbruten så man kunde ta sig upp till "brofästet" och gå under bron hela vägen över.
Nattklubben minns ja dock inte vad den hette, men det var tydligen en populär klubb som låg inne i stan som ska flytta dit..

Johnny sa...

Daniel G: Tack. Nu har dy fyllt på vetandet omkring denna bild.