onsdag, juli 22, 2009

Två drömmar

Två knäppa och märkliga drömmar inatt. Jag ska försöka ta dem kort så att du orkar läsa.

~~~~~~~~
Dröm 1: På tv går det en reklamfilm för Lotta Engbergs allsång. Den är som en liten kortfilm, några minuter sådär, och fruktansvärt blodig. Efter filmen får man veta att man själv kan göra en reklamfilm till Lotta Engbergs allsång, och att den kommer att visas på tv (och att man vinner nåt).

Nu lägger folk - inte minst jag själv - ner mycket tid och pengar på att göra en film. Det blir dyrt, men filmen som rullar på tv har liksom satt ribban, och man vill inte vara sämre. Sedan visar det sig (det "avslöjas") att allt är en bluff. Reklamfilmen är producerad av nån fin reklamfirma (fast den har gett intrycket av att vara hemmagjord). På grund av detta får Lotta Engberg schavottera i direktsänd tv. Hon gråter floder och ursäktar sig.

Dröm 2: Jag bor på hotell i London. Den allmänna (och enda) toaletten är trasig - fortfarande. Jag bor alltså där för andra gången, och då - för ett år sedan - såg det likadant ut. Samma "trasig"-lapp och samma halvöppna dörr.

"Jag kanske kan fixa toan", tänker jag och tar mig in bakom den. En panncentral ligger där. Allt därinne, ser jag, är uppbyggt av fel material, såna som inte är rätt dimensionerade och såna som dessutom inte tål värme. Och allt, ser jag också, är ihopsatt med gaffatejp.

Jag träffar nån slags byggchef, en gråhårig man med kostym och hjälm. Vi tar en fika, och han blir intresserad av mina förslag till ändringar. Sen kommer vi in på att min dotter har bott där i närheten ett år, men att det var riktigt svårt att hitta jobb.

- Sökte hon här i centrala London? frågade byggchefen.
- Ja, just häromkring, sade jag.
- Nädu gosse, det går inte.
- Varför inte då?
- För att det är i Bentley jobben finns.
- Bentley?
- Ja just det, Bentley.
~~~~~~

Slut på drömmarna. Jag måste ha drömt dem strax innan jag vaknade, eftersom jag minns dem. Men Bentley?? Det är ett bilmärke, det vet jag, men finns det även ett ställe som heter så?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar finnas flera ställen som heter Bentley:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bentley_(disambiguation)

Johnny sa...

mrarboc: tack, jag kollade på svenska google maps, men hittade inget.

Daniel G. sa...

Sjuka drömmar, minns du om byggchefen och du pratade svenska eller engelska :)?

Johnny sa...

Daniel: Nä, antagligen pratade vi det universella drömspråket. .-)

Johnny sa...

Daniel: Nä, antagligen pratade vi det universella drömspråket. .-)

Dana sa...

Intressant med drömmar. Fast det är bara du som innerst inne vet vad de betyder. Jag tänker om Lotta Engberg att hon ju aldrig gråter i tv, tvärtom, hon skrattar väl jämt? Finns det en sida i dig som är sån som behöver gråta mer kanske? Men som inte tillåter sig det? Lotta Engberg grät i alla fall när hon gjorde skandal.
Om den andra drömmen tänker jag att toaletter avspeglar behov som inte verkar få sitt uttryck, när toaletten är trasig och den här t o m är felbyggd i hela sin konstruktion.
Freud tror jag sa att drömmar är kungsvägen in i det omedvetna...

Johnny sa...

dana. Jag tror på det du säger att Freud sa. Jag tropr inte att alla symboler i drömmarna verkligen är symboler som betyder nåt, men jag tror ändå att drömmar är en väg in.