tisdag, november 24, 2009

Låtsassnuset funkar

Troligen är väl inte snuset skurken i dramat, men för att ta det säkra före det osäkra slutar jag. "Köp nån sån där låtsassnus", sade jag till yngste sonen och skickade iväg honom till affären. Han kom tillbaks med en dosa Onico med enbärssmak.

Bättre än ingenting, tänkte jag, och lade in en låtsasprilla. Faktiskt - mycket bättre än ingenting. Onico tycktes ha förbättrats sedan jag provade det senast. Jag gick in på hemsidan och läste.Onico är en del av Swedish Match, trots att hemsidan försöker låta som att det är ett litet hemaprojekt av nån glad entusiast. Jag tror att de skulle kunna få smaken till att likna riktigt snus helt och hållet, men att de låter bli för att inte konkurera med sig själva.

Nå, trots den brasklappen funkar "snuset" - i alla fall det med enbärssmak som jag har. Jag läser att basen som förut var majsfiber nu har bytts ut mot havre och kakaofiber, och att det numera är ganska tandvänligt. Och så läser jag att det tillverkas i en pastöriseringsprocess samt att man har lagt på rökarom.

Det funkar i alla fall, och då är jag nöjd.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

10 kommentarer:

Fred sa...

Swedish Match slog ju ut orginalet, som till och med hade ett liknande namn. Det var ett litet lokalt företag i Jämtland. Men storbolagen vinner alltid. Mycket fult.

Johnny sa...

Fred: Åhå, jaså det var så det gick till. Nå, som vanligt ja.

*Lensbabie* - Oskärpa - En konstform! sa...

Jag önskar mig motsvarande produkt för cigg. Eller så får jag börja snusa det där enbärssnuset.

Tjing!
Lensbabie :D

Johnny sa...

Lensbabie: Ja cigaretter är ju ganska svåra att ersätta med fejkvarianter. Börja snusa istället, och sluta sedan med det.

P-E Fronning sa...

Kan du inte lova att fortsätta rapportera om detta låtsassnusande? Det kan hjälpa inte bara dina läsare utan även dig själv. Lycka till!!

Johnny sa...

p-e: Grejen är att det låter komstigt när jag säger att jag har slutat snusa - för det känns faktiskt som att jag fortfarande snusar.

Ullah sa...

När min mamma slutade röka gick hon omkring och sög på någon slags plastcigarett med nikotin i från Apoteket. Kanske något för Lensbabie?

Anonym sa...

Har nog testat en sån där plastcigg men det smakar för dj****gt. Tror nästan jag är lite mera inne på ditt tips Johnny. Du har mitt fulla stöd i ditt sluta-snusa-projekt.
Lensbabie :D

Alfahannen sa...

Slutade själv både röka och snusa för ca 3 månader sedan. Tvärt.

Första dygnet ville jag bita alla jag mötte. Jag lyckades undvika det.

Jag tror att nyckeln till ett framgångsrikt "slutande" ligger i att inte uppleva det som en sorg. Sörjer du din tobak är du snart där igen. Hela processen ska upplevas positiv, då är det betydligt lättare.

Lycka till!

Johnny sa...

Ullah/Lensbabie/Alfahannen: Lyckas man mynnar det hela ut i det här.