tisdag, mars 09, 2010

Tors torn

"Tors torn" ska de tydligen kallas, de höga husen som kanske ska byggas i Norra Stationsområdet, och som man tydligen tjafsar om. Tja, jag själv brukar vara kritisk mot nya byggnader, anse dem fula, men just de här såg ju rätt snygga ut, tycker jag.


Nåja, hur det än blir med den saken passar bilden av tornen tills vidare bra till att leka med. Åtminstone ett par andra bilder såg jag i bilden. Finns det fler?


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Mrs Li sa...

Jag tycker att de höga husen är snygga. Det väl bra att man bygger en massa bostäder inne i stan när det är så många som vill bo där.

Jag gillar din lek med att göra något av mellanrummet. kul!

Magnus sa...

Tycker också de verkar vackra, och det är absolut att föredra att bygga på höjden inne i en stad framför att lägga ut massor av kvarter med trevåningshus och villor.

Sen borde kanske Stockholm försöka släppa sin enkärnighet, det känns som att det bara är vad som händer innanför tullarna som räknas. Men det kan man möjligen inte begära av de som idag styr och ställer i Stockholm: de bor väl till 90% just i innerstan, eller i Lidingö och Danderyd.

Johnny sa...

Mrs Li: Jag tyckte de var mäktiga på ett rysk-futuristiskt vis. Mer sånt.:-)

magnus: Enligt min uppfattning borde Stockholm svälla ut istället för att förtätas egentligen. Svälla ut och äta upp de tråkiga industritomt-ödebygderna som utgör mellanrummen mellan förorterna.

Anonym sa...

rena Babylon, fattas bara 3 offer skallar under varje torn med guld romb i gömen och kan fungera som zikurat nästan, eller ingång till helevetes offerstad där folk skall känna sig så liten och depression skall växa när man skall närma sig dessa torn. wolodarski redan förstörde omr på kungsholmen som väcker depression o ovolja att vistat i närhet - bli det en sådan "oas" till....:)

Johnny sa...

anonym: Stockholm kan behöva lite babylon-feeling på vissa ställen. :-)