lördag, april 03, 2010

Dummerjöns hade stoppa't i fickorna, men jag lät bli

"Dummerjöns" är en saga som handlar tre bröder som ska fria till en prinsessa. De äldre bröderna är lite fina av sig medan den yngste är en luffaraktig typ som samlar på sig skräp han hittar på marken, bland annat en död kråka. Det är Dummerjöns det. Man kan tro att prinsessan inte skulle välja honom, pga hans skrotnisse-attityd, men det gör hon.

Vilken sagans moral är vet jag inte riktigt, men kanske rör det sig om att man inte ska dissa eller titta snett på till synes skruttiga saker - eller skruttiga människor. Sagan, som är dansk från början, ingår, fast lite ändrad, som en del i filmen "Äppelkriget": "Sagan om bröderna Lindberg".

Nå, det var en lång inledning till vad jag egentligen skulle komma till, nämligen vad jag hittade på vägen mot Farsta imorse. Båda sakerna har möjligen nåt slags värde i sig själva, som jag om jag hade varit Dummerjöns hade upptäckt. Men jag är inte Dummerjöns, så jag nöjde mig med att plåta dem.


Julen är slut


Livet är slut
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Sorgligt med grävarn, men troligen bättre slut än ett på korset.
Glad påsk!

Paradigm sa...

Inte illa menat, men den här bloggen har övertygat mig om att du är en klockren Dummerjöns. Den är ju full av reflektioner kring det tillsynes triviala. Vad är det om inte en "skrotnisse-attityd"?

Anonym sa...

En sån däringa grävling stoppade jag upp eller rättare sagt fick jag denna grävling uppstoppad för många år sedan när jag hittade den på en ödlsig skogsväg.Konservatorn någon mil färifrån blev bekymrad när han såg den eftersom det var vid den tidpunkten på året när de fick valpar och misstänkte att det var så i detta fallet.Isåfall så svalt de små stackar liven ihjäl någonstans därute i skogen.Grävlingen står / ligger här än idag och jag ska försöka fica till en bild ....

Pelle

Anonym sa...

Här har vi den då med en del felaktigt ljus som den amatörfotograf man nu är ha ha ...

Pelles Grävling

Pelles Grävling

Förmodligen är grävlingen ca tjugofem gammal år idag skulle jag tro.

P.S. Paradigm , sluta pissa på Stationsvakt där din blogg mer liknar en ren amatörshow för alla under fyra.Jag gör fortfarande otrevliga och ej populära hembesök.

Pelle

Johnny sa...

p-e: Tänk vilken syn förresten, en korsfäst grävling. Vore jag (en ganska morbid) konstnär skulle jag göra det verket.

Paradigm: :-)

Pelle: Uppstoppningen, skönt gjort. Min farsa har förresten en vråk eller om det är en falk. Paradigm menade nog inget illa, men tack för försvaret.

Plastfarfar sa...

Vi har den skivan!