fredag, april 23, 2010

Saker som fick mig att tänka på låtar

Det finns ju cirka en driljon biljoners biljarders låtar, och av dessa har man säkert hört en miljon. De flesta låtarna handlar naturligtvis om kärlek, men det finns ändå utrymme för såna som handlar om annat. Jag vågar påstå att det finns så många låtar om annat än kärlek att det finns låttexter som berör de flesta saker man kan råka ut för, och de flesta saker man ser. Så många låtar finns det nog.

Puh, vilken utläggning här ovan, allt för att jag skulle komma till det jag egentligen (uttalat: ejenklien) skulle komma till, nämligen att jag kom att tänka på ett par låtar när jag såg ett par saker idag. Det var när jag var nere vid vattnet i närheten av påle och rep-stället.

Här ligger en gammal paddel och flyter.Jag kom naturligtvis och tänka på låten Vem kan segla för utan vind? där det sjungs: "Vem kan ro utan åror?" Och här har vi en brygga som saknar ordentlig stöttning på undersidan.Jag betraktade den en stund, och när jag gick därifrån kom jag att tänka på Peter Gabriel-låten Digging in the Dirt. Där sjunger han: "Stay with me, I need support".
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Eddie Meduza har ingen kärlek i "Kom hit så ska du få ...". :)

Pelle

ab sa...

Man borde ha sånger om att steka strömming, äta choklad, åka pulka och annat roligt.

Förresten har jag aldrig uttalat egentligen så där. Jag säger som det står. Jag säger äntligen också. Och bejbi, inte bebis. Mossig som man är.

Johnny sa...

pelle: Grym låt - som vanligt med eddie meduza.

ab: Bebis, säger jag.

ab sa...

Ja, du är ju ung, du! ;)

Johnny sa...

ab: En del jag känner kör stenhårt med: Bebbe. :-(

ab sa...

Bebbe låter ju ÄNNU barnsligare än bebis. Låter som om det handlar om en docka!

Johnny sa...

ab: Håller med.