söndag, maj 16, 2010

Ett par drömscener

På helgerna kan man sova ut, och åtminstone jag har lättare att minnas drömmarna då. Vi vet alla hur tråkigt det är att höra om andras drömmar, men här kommer lik förbannat ett par knasiga sådana från strax innan uppvaknandet.

Scen 1: Stans alla skulpturer har plockat ner och arrangerats om. De har ställts i rader längs gatorna. Det verkar ha med konst att göra. Jag bor i min gamla lägenhet, den jag flyttade till som tonåring. Huset har en jätteliten innergård. Jag tittar ut och och ser en lyftkran lyfta bort frihetsgudinnans huvud. Jag kommer på att huvudet har legat där en längre tid. Jag vill passa på att fota bortlyftandet, så jag skyndar efter kameran. Men jag kommer för sent, huvudet är borta.

Scen 2: Jag arbetar på en gammal herrgård som har gjorts om till konferensanläggning. Mitt jobb går ut på att ta hand om dukar och servetter, samt att ta emot prominenta gäster. Jag tittar ut genom fönstret och ser journalisten Hanne Kjöller komma gående över gräsmattan. Jag skyndar mig till dörren för att ta emot. Hanne har svart herrkostym på sig, och vit skjorta och slips. Jag tar i hand och säger välkommen. Tyvärr är en av mina naglar lång och vässad, och jag råkar skära henne i handen med den.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

4 kommentarer:

Roger sa...

Ja, vaknar man av sig själv är det ofta i anslutning till REM-sömn och då minns man ju bättre.

Du borde lära dig lucid dreaming (drömkontroll) som jag kör. Det är bästa grejen sedan skivat bröd.

Johnny sa...

Roger: Att kunna sånt vore kul. Men jag misstänker att om jag började koncentrera mig alltför mycket kring sovandet skulle jag rubba sömnen.

Magnus sa...

Drömde förra veckan att Jon Bon Jovi, klädd i kvinnokläder, uppträdde på en slags balkong eller balustrad ut mot gatan. Det vr alltså inget formellt spikat framträdande, men folk nere på gatan applåderade - ungefär som Beatles Get back-spelning. Sedan skulle han spela in någon slags film - inte en promovideo, utan en tv-film - och drog iväg, fortfarande klädd som tjej, nerför gatan och in i en park där han och en väninna jagade skurkar med nån sorts pistoler medan de växelsjöng en låt som verkade ha lånat det mesta av melodin från "I Just Died In Your Arms Tonight" (rätt epok!) men som nu hade en ny text. Jonne sjöng bland annat att "Kids matter tremendously" Ja, du hör själv, det var galet men asamtidigt så där självklart som det kan vara i drömmen. Tyvärr dök du inte upp... ;)

Johnny sa...

Magnus: Otroligt komplex dröm. man har säkert såna ibland, men de är svåra att minnas.