torsdag, maj 27, 2010

Livets mellangårdar

Ibland finner man sig gåendes där, hör sina steg eka mot gatstenen på en av livets mellangårdar - de sjaviga ställena mellan tillvarons plus och minuspoler. De finns i olika fasoner, dessa gårdar, men de mindre trevliga är nog i majoritet. Till de mindre trevliga hör gårdarna: mellan Eld och Vatten, mellan Himmel och Helvete, mellan Hopp och Förtvivlan. Till de trevliga hör dem: mellan Hägg och Syren. Men så finns de där gårdarna som är svårare att definiera. Mannen på bilden här nedan befinner sig på en sådan. Han vandrar: mellan Fritz och Elvira.Jag undrar hur han mår.
---
Läs även andra bloggares åsikter om

7 kommentarer:

Roger sa...

Haha, såna här inlägg gillar jag.

Filosofiska.

Fast jag vet att jag kommer klura kring den där mannens liv nu i någon timme. För sånt fascinerar mig. Livsöden.

Johnny sa...

Roger: Kanske gick han iväg till en kiosk, köpte en lott och vann högsta vinsten. Kanske gick han in i väggen. Kanske fastnade han på mellangården, som i ett limbo.

Peace in mind sa...

Din definition av 'mellangård'...hm...intressant...jag vet, det kan vara så att jag VILL tolka på ett sätt men att dina ord BÖR tolkas på ett annat.

(bäst att gå o lägga sig)

LarsW sa...

@pim: Hö hö

Johnny sa...

Pim/Lars: Tro't eller ej, den definitionen ni tänker på kom jag att tänka på först efter att jag hade skrivit. Det är faktiskt sant. Jag funderade på att ändra till nåt annat ord, men sen tänkte jag att det lät kul när det lät tvetydigt, typ som att texten var smartare än vad den var. :)

Peace in mind sa...

...typ som att texten vara smartare än vad den var...

Det älskar jag, för det måste väl betyda att läsaren (läs jag) var smartare än du...för en gångs skull???

Johnny sa...

Pim: Det är du garanterat. Antagligen också för det mesta.