tisdag, juni 15, 2010

Skiten har nog fått fotfäste

Ja egentligen skiter jag personligen (men inte bildligen) i vuvuzelan - jag tittar inte på fotboll. Däremot är en av sönerna fotbollsfreak, och därigenom har jag fått min beskärda vuvuzela-dos; det har låtit, när han har tittat på nån match, som om någon har slängt in ett getingbo i tv-rummet.

Nåväl, fotbolls-vm pågår ju inte för evigt, och snart slipper vi idiot-tutandet. Eller gör vi det? Jag misstänker nämligen att vi inte slipper - att detta ljud nu har skapat sig ett fotfäste i diverse demonstrations och motdemonstrations-benägna människors sinnen, och vi i framtiden blir tvungna att lyssna på detta ljud tillsammans med skrik och skrän, buanden och hurranden, skanderanden och megafonkackel, varenda gång vi passerar nåt manifesterande/protesterande av nåt slag (och bor man i en storstad blir det jäkligt mycket sånt). Tyvärr blir det nog så.

Enligt min åsikt borde oljud klassas som miljöförstöring.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / Metro, SydS, HD, Expr, SvD, DN

10 kommentarer:

Anonym sa...

Att klassa oljud som miljöförstöring är på tiden! Och det gäller inte bara tutorna på läktarna. Förr kunde påtande i trädgården vara en avkopplande och rogivande syssla, men på senare år har förekomsten av allehanda elektriska hjälpmedel förvandlat villaträdgårdarna till industier - lövblåsar, flistuggar, grästrimmers... allt väsnas!
Vad är det för fel på att använda en vanlig räfsa? undrar signaturen
Ljudtrött

Johnny sa...

Ljudtrött: För att inte tala om alla motorcyklar och deras bortplockade ljuddämpare.

Anonym sa...

Klassas inte oljud/buller redan som miljöförstöring? (Vilket torde vara orsaken till att motorcyklar ska ha ljuddämpare.)

Johnny sa...

mrarboc: Inte just miljöförstöring kanske .. men nåt åt det hållet. Men har du nånsin varit med om att en mc-åkare har stoppats av polisen pga ljudnivån? Inte jag.

Anonym sa...

Nej, det kan jag inte säga att jag har. Däremot så hade jag en kollega tidigare som alltid bytte ljuddämpare på motorcykeln inför den årliga besiktningen;-)

Johnny sa...

mrarboc: Jag känner en mc-åkare, och så gör han också inför besikningen. Fan, jag hoppar alltid till när en sån plötsligt gasar igång på gatan.

Steffe sa...

Det där oljudet har fått mig att stänga av teven ett par gånger redan. Tyvärr så hör jag då istället ett gämg moppar och motorcyklar som var att kör på ett hjul på de gamla tennisbanorna här hemma. Det är mycket oljud överallt nu för tiden. Jag stör mig mest på alla mobilfånar som ringer onödiga samtal hela tiden och gärna TALAR VÄLDIGT HÖGT så att alla runtomkring också skall höra vad som avhandlas.

Johnny sa...

Steffe: Riktig äkta lyx är nog att ha råd (=ha ett jobb)att bo långt ute på landet.

Anonym sa...

Man (och framförallt kanalerna själva) kan göra nåt åt det här oljudet utan större problem:
http://www.vemihelvete.se/2010/06/vuvuzelafilter-at-folket.html

Johnny sa...

Anders: Otroligt smidigt om det stämmer det där.