fredag, juli 23, 2010

Kajakpremiär



Brorsan har köpt ett par kajaker, och idag fann jag mig själv sittandes i en av dem. Vi startade vid krokodilen och tog oss ut i Drevviken. Där paddlade vi omkring mitt i sjön (den jäkligt krabba sjön), tills vi fann oss vid en å-mynning. Gudöån startade där, och i bästa Mörkrets hjärta-stil färdades vi längs den. Under tjocka trädkronor, bredvid mangrove-liknande rötter och över sjunkna båtar och sänkta cyklar gled vi fram - tills vi hamnade i Långsjön. Där vände vi och tog samma väg tillbaks.

Minst ett par timmar var vi nog ute. När vi närmade oss utgångspunkten erbjöd sig brorsan att hoppa iland och filma mig. Kameran låg kvar i bilen eftersom jag inte ville tappa den i spa't när jag välte kanoten (vilket nog var nära ett par gånger). En liten filmsnutt blev det. Om det ser oproffsigt ut beror det på att jag kajakade för första gången.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

pv sa häromdagen att det är just vad han har lust med .., att testa detta med kajakpaddling ...

Ser härligt ut.

stationsvakt@gmail.com sa...

Elisabet: Lite vingligt till en början är det. Men sen blir det stadigt och kul. Ni kanske kan hyra nånstans.

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Just den frasen planerar jag att yttra när jag vaknar på morgonen - som ett svar på vad jag redan känner i axelmusklerna.

Anonym sa...

Fasen vad roligt det ser ut! Det är alltid roligt att testa nya grejer. Måste man öva på det där med att kantra och ta sig upp? (det verkar så läskigt)

stationsvakt@gmail.com sa...

pg: Man BÖR nog egentligen testa att kantra och ta sig upp. Dock blev det inte så den här gången. När vädret vänder till varmt igen så kanske.

Stefan Jansson sa...

Ha. då skulle jag ju ha varit där!

stationsvakt@gmail.com sa...

Steffe: Jag höll utkik efter dig.