söndag, juli 04, 2010

Testar Bloggers videospelare

Blogger, verktyget/sidan jag använder mig av, har ju en testsida:
"Blogger på Prov". Det är därinne man kan testa vad som antagligen så småningom kommer att hamna i ordinarie Blogger. Till exempel testar man en ny videouppladdning/spelare som är tänkt att lite mer likna YouTube-spelaren än vad den vanliga gör. Jag testar denna spelare med ett bildspel på några överblivna bilder.

Egentligen är det ju bara en smärre utseende-ändring, den största ändringen är ju att det finns en helskärmsknapp där nere till höger, och det antar jag kan vara användbart om ens filmer håller någorlunda kvalitet. Förvisso äger Google både Blogger och YouTube, så man skulle ju kunna tro att filmerna man laddar upp till Blogger hamnar på YouTube, men icke. Okänt varför.


Lite på kul slänger jag upp samma bilspel på YouTube. Det kan vara intressant att se om det skiljer sig i kodningen/kvaliteten.Update: Nu har jag gett Bloggers egna videospelare flera timmar på sig att "koda" filmen - inget har hänt - kvaliteten är fortfarande dålig. Den skippar jag alltså, tills vidare.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Kvalitén blev väl lite sisådär va?

Johnny sa...

p-e: Verkligen. Kan det vara att kodningen tar sin tid tro? Jag ska testa att lägga upp samma sak på YouTube, så kan man jämföra.

Daniel sa...

Youtube hade betydligt bättre bildkvalitét - om man bortser att den laggar lite mer.

Johnny sa...

Daniel: Precis. Nå, då vet man det.