söndag, augusti 15, 2010

Badande i mörker

För ett par veckor sedan nämnde jag i en post vilka bad jag hade badat i denna sommar. Nu kom jag att tänka på att olika platser inte nödvändigtvis måste betyda olika platser i geografin - det finns ju platser i tiden också.

Denna sommars badtillfällen (som har varit ovanligt många) har de flesta ägt rum dagtid. Någon förmiddag har jag badat, samt en hel del eftermiddagar. Inga tidiga morgnar och inga sena kvällar. Förrän igår, på min födelsedag.

Sent på kvällen, kanske runt halv 11, plumsade jag och några omkring i det kolsvarta mörkret, omgivna av den mörka, mörka kvällen. Det är mörkt på kvällarna så här års. Det var vid mitt vanliga bad i Skogås.

I kommentarerna till posten innan denna skrev 'Magnus': "Hur ofta säger folk att det finns något astronaut/rymdmannamässigt med ditt utseende? Det kanske är de markerade ögonen och den granitaktiga hjässan, men du har något av både rymdman och utomjording över dig. En marsiansk astronaut, möjligen?"

Tja, vad jag vet har ingen sagt det, i alla fall inte direkt till mig. Nå, när jag idag fick se en bild från gårdagskvällens badande, föreställande jag själv omgiven av den mörka rymden, ja då kunde jag faktiskt föreställa mig denne marsian. Så här såg han ut.Ingen man vill möta i en mörk gränd en mörk natt, eller hur? Förresten, nu kom jag ihåg det: när vi badade flög det omkring fladdermöss överallt runtomkring oss. Antagligen snappade de åt sig insekter. Helt orädda verkade de vara. Det kändes väldigt exotiskt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Hoppsan, här har det tapetserats om, ser jag!

Bada i mörker,nä, det vågar jag inte .. jag har sett för många filmer där lik flyter omkring i havet eller sjöarna ..

Johnny sa...

Elisabet: Det var några barn med, och jag ville inte visa mig feg inför dem. :) I vanliga fall tänker jag som du.