tisdag, september 14, 2010

Skyltar och svamp

Undras om läsare av den här bloggen börjar tröttna på skyltar snart. Nåja, jag kommer säkert inte att plåta skyltar i all evighet, och det är lika bra att göra't medan det är kul. De här tre skyltarna har det gemensamt att de är avlånga horisontellt, mer är det säkert inte.

Skylten med texten "VIDEO" - undras hur många av den sorten det sätts upp nu för tiden. Inte många, tippar jag. Nå, på tal om skyltar så passerade jag en cykelväg-skylt på väg tillbaks från dagens skyltjakt. Först trodde jag att man hade slängt en massa klägg eller lera på den, men en närmare titt visade vad det var.Just det - lavar. Undras hur länge en skylt måste förbli otvättad och lämnad ifred innan det växer lavar på den. På tal om lavar så finns det ju svamp med i den biologiska bilden när det kommer till såna (läser jag på Wikipedia), och på tal om svamp så passerade jag ett träd (fan vad jag passerar grejer hela tiden). Det växte en svamp på trädet.

Att det växer svamp på träd är det ju inget särskilt med, men att såna svampar har stjälk (eller om det heter stam på svampar), hur vanligt är det? Jag kan inte påminna mig att jag har sett det förut.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

8 kommentarer:

Steffe sa...

Jag gillar alla tre skyltbilderna. Tjusigt beskurna.

P-E Fronning sa...

Fortsätt för tusan!

Anonym sa...

Skylta på du bara, keep´em coming!
Lätt att tycka om dem.

Det där med svamp är ju lite kusligt, det kanske till och med så att det heter "fot", det de står med... och det i sig är en påminnelse om att de är varken djur eller växter de är en egen ordning i naturen.
Det finns en slemig liten sak som först (om jag minns detta rätt) är som en amöba, sedan hittar den en partner och bildar sig en svampig kropp och sedan stelnar till en blomma och fröar av sig och blir en amöba...
Riktigt märklig entitet.

Johnny sa...

Steffe: Tack. Att beskära bra är nästan lika svårt som att komponera bilder bra.

p-e: Fast det börjar ta slut på skyltar i närområdet nu.

pq: Svamp kanske är världens härskare, fast vi inte vet om det. Svamp kanske härskar i lönndom.

P-E Fronning sa...

Du får gå snabbare på rasten. Snart kan du åka skidor och skridskor i din jakt. ;)

Johnny sa...

p-e: Så dags jagar jag nixoglyfer istället. :)

P-E Fronning sa...

Tänkte inte på det ;)

Johnny sa...

p-e: Du tänkte inte på det? Hejdå!