torsdag, oktober 14, 2010

1:1

Min kamera kan ställas in till kvadratiska bilder, alltså 1:1. Jag gillar kvadratiska bilder och brukar ofta beskära bilderna jag tar till det förhållandet. Men att göra så kan ibland kännas som lite fusk - i meningen att jag på det viset plockar russinen ur kakan, så att säga. För att försvåra för mig själv, och för att inte ha så tråkigt på min lunchrast, ställde jag därför in kameran på storleksförhållandet 1:1, och de här bilderna blev det.


---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Fina kråkor! Kan det ha betydelse att du hade Gregoriansk sång i lurarna, att du fick till så bra bilder?

Johnny sa...

Karin: Ja, mina bilder ingår i regregorianiseringen.

Christina sa...

Jag har också en ny kamera som jag lätt kan ställa in på 1:1. Väldigt roligt och spännande, eftersom jag alltid har velat haft en Hasselbladare.
Jag tror det är stor skillnad mellan att beskära en bild och att faktiskt se den kvadratisk i sökaren när man komponerar bilden.

Johnny sa...

Christina: Det blir rätt svårt att komponera, och det är det som är kul. :)

Mira sa...

Tänkte också säga något om alla Hasselbladsägare... Själv använder jag gärna det kvadratiska formatet, men har ingen sådan beskäring i kameran. Däremot tänker jag ofta beskäringen redan när jag tar bilden...

Har jag skickat dig den här länken förut? http://mirasmirakel.blogspot.com/2008/11/gyllene-snittet.html

Johnny sa...

Mira: Jag hade läst din postning redan, utan att du behövde skicka den. :)
Det där med kvadratiskt kändes förresten jäkligt begränsande när jag fotade fåglar. Jag vet inte hur många bilder det blev med bara himmel eller bara gräs.