tisdag, oktober 19, 2010

Färglagt

Efter att jag hade kommit hem från Medelhavsmuseet häromdan satte jag mig och färglade några av sakerna jag hade plåtat där. Vem vet, kanske inte bara de fina "officiella" skulpturerna och statyerna var färglagda förr, utan även folks privata små amuletter, figuriner och allt möjligt också var det. Så här blev det.Det kan säkert göras mycket bättre än så, men en gör så gott en kan, som det heter. Vibia-färgläggningen från förra veckan är jag mest nöjd med. Och i och med detta har jag blivit lite inspirerad att kanske färglägga ett och annat svartvitt foto jag tar. Det kanske blir att jag gör det frammemot nästa helg.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Steffe sa...

Ser ju något tjusigare ut nu efter ditt färgläggande. Nästa gång man åker till Grekland och spanar in gamla gudar kanske man skall ta med sig lite färg...

Johnny sa...

Steffe: Bäst du låter bli med det, grekerna verkar rätt aggressiva i dagarna. Fast man kanske borde - med digital hjälp - i alla fall åtgärda gamla filmer, typ Ben Hur och såna.

Miss Gillette sa...

johnny: Nu när du säger det verkar det ju ganska otroligt att barnas små plastfigurer skulle vara helvita, fast det blir de ju när all färg är avskavd.

Johnny sa...

Miss Gilette: De kanske var färgade, men med billigare och enklare färger som gnagdes bort med tiden. Och när nästa barn - eller vem som nu hade saken i sin ägo - fick ärva den så färgades den om på nytt, kanske med helt andra färger.

Anonym sa...

Jag känner mig som figuren näst längst överst... *klämmer*

Johnny sa...

PaljettenQ: Jag förstår inte riktigt. Det är nog bäst du illustrerar med ett fotografi.