onsdag, oktober 06, 2010

Lite om YouTube och sånt

Som jag nämnde häromdan har jag tydligen gjort 200 uppladdningar till YouTube vid det här laget. Fan vad jag ligger i. Jag ska väl förresten säga att alla 200 filmer är inte egenfilmade filmer, utan det är klipp ur andra filmer och allt möjligt. Ja, sånt som fyller nätet med innehåll.

Och förresten ska jag väl också säga att att det inte bara är på YouTube jag har lagt saker, utan på Vimeo, på Google Video och på Blip.tv. Säkert på andra ställen också, som jag har glömt bort. Jag är nog lite som rymdskrot - svävar omkring överallt.

Har man så många filmer som jag har liggandes på YouTube så blir det ju en hel del kommentarer, särskilt på de mest sedda filmsnuttarna, långkörarna. Ett klipp ur Det sjunde inseglet är ett sånt exempel. I skrivande stund är det visst över 213 000 tittningar på den, och många kommentarer blir det då

Det där har jag funderat över, kommentarerna på YouTube. De trevliga kommentarerna är det ju inte mycket att orda om, men jag har kommit på en sak som knyter samman de dåliga och sura. Vad dem som kommenterar surt och trist har gemensamt är - så gott som alltid - att de själva inte lägger upp filmer. Jovisst, de har favoriter och så, så deras YouTube-kanaler ser ju välfyllda ut - men inte av dem själva.

När vi ändå talar om YouTube nu så kan jag väl nämna att yngsta sonen lade upp en riktig raket för några dagar sedan. "Alexander Skarsgård drar igång Bajenklacken" heter den och har vid det här laget över 101 000 visningar. Om jag ska försöka sno åt mig lite ära där så kan jag påpeka att den är filmad med min gamla kamera, som sonen fick ärva när jag köpte ny.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Och sura och puttriga kommentarer i en vanlig blogg, har också en sak gemensamt: alltid anonyma.

Johnny sa...

Elisabet: Som tur är är jag ganska förskonad i bloggen. Du då?