lördag, februari 05, 2011

Barnavbildningar

Nere vid Dramaten, det var där jag hamnade på lunchrasten igår, kom jag på att jag skulle plåta Margaretha Krook-statyn och slänga upp den bilden på Panoramio. Det gjorde jag också. När jag ändå var där, och solen sken skönt på Dramaten-trappan passade jag på att plåta pelarna där. Fullt med kråmande krälande nakna barn. Jag kom att tänka på den där bekanta Manga-domen från häromsistens.


Ta en till titt på bilderna här ovan, och föreställ dig dem (den här, till exempel) i tecknat, bjärtfärgat och storögt skick. Hur skulle det se ut. Jag kunde säkert göra en variant på det i Photoshop, men det pallar jag inte. Nå, nu har ju jag inte nån koll på hur teckningarna hemma hos Manga-översättaren såg ut, men jag föreställer mig att skulpterade nakna barn ser verkligare ut än stiliserade tecknade sådana. Har jag lagt ut barnporr nu? Eller har jag bara förmedlat Dramatens barnporr? Eller är det inte barnporr över huvud taget? Är ändå manga-översättarens teckningar fortfarande barnporr?

Det jag vill ha sagt är egentligen detta: Det finns inga offer i tecknad porr, varken i barn eller vuxensorten. Det finns inte ens några verkliga medverkande över huvud taget. Samma gäller för skulpturer. Om man ska köpa ett sådant resonemang är till exempel Batman en misshandlare av stort format, och Tor är en djurplågare.

6 kommentarer:

之乎者也 sa...

Du är härmed anmäld till ecpateriet!

Johnny sa...

之乎者也: Jag får leva med det. :)

Anonym sa...

det torde bli en massa fikonlöv efter den där dommen....

Johnny sa...

pq: Alternativt borthackande av snoppar och liknande. :)

Din vän sa...

Jösses. Risken finns att du blir åtalad för barnporr nu.

Johnny sa...

Min vän: Då får de åtal Dramaten först.