fredag, februari 18, 2011

Tre kvadrater med namn

"Tegelstenen pöser frät"

"Låsningen förråar pendeln"

"Lejonet pep trånad"

Först tänkte jag, som igår, knyta ihop bilderna till en berättelse. Men det blev inte så. Dels för att man kanske inte bör upprepa sig alltför mycket, och dels för att jag helt enkelt inte lyckades knyta ihop dem. Det fick bli nåt knasigt istället, nåt surrealistiskt. Så här fick det bli. Jag kallade den första bilden för: "Ett fönster är en spegel". Den andra bilden för: "Snön faller på innergården". Och den tredje bilden för: "En detalj på en port". Dessa bildtitlar körde jag genom en anagram-generator - varpå jag klistrade in de nya kompositionerna under bilderna, och det var därför du inte fattade varför bilderna hette som de gjorde.

9 kommentarer:

Tommy sa...

Vajert! Tack för tipset med anagramgeneratorn.

Miss Gillette sa...

Fast jag tycker inte att allt behöver förklaras. Det är möjligt att det bara är jag som är knepig, men jag har en uttalad förkärlek för kufiska saker som ger utrymme för ens egna tankar och associationer.

Marianne Johansson sa...

ja den nedersta bilden får jag rent spontant en speciell association till...

Johnny sa...

Tommy: Den sidan är verkligen en goding. Missa inte knappen "avancerat". Där kan man välja mellan att kräva eller utesluta ord.

Miss: Jag med, men jag tänkte att i och med att jag skrev klart kufiska grejor utan att förklara skulle jag ladda bilderna med oanat innehåll.

Marianne: Samma här.

PaljettenQ sa...

Jag tycker nog Lejonets pipiga trånad var hur tydlig som helst :)
vackert och erotiskt på en och samma gång.

Johnny sa...

pq: Jag tycker också att den är lite erotisk på nåt vi, fast det är bara en del av nåt slags blomsterornament.

Anonym sa...

blommor är ju ofta lite ekivoka... de fläker ju med sina privataste ut på befruktningsmarknaden hur billigt som helst. Inga dolda agendor där inte. Vackert. på något vis.
:)

paljettenq sa...

jag menar , på alla vis

Johnny sa...

pq: Jag håller med.