söndag, maj 29, 2011

Brunna bilar

Ett antal bilar brann upp under natten som gick. Alldeles i närheten av där jag bor.  Det stod om'et i tidningarna (ab, exp, dn, svd). På morgonen knatade jag och äldsta sonen iväg till stället. De flesta bilarna hade blivit bortforslade, men några stod kvar. Jag plåtade lite.

Bilbrand i Skogås 1
(Här är resten av bilderna jag tog, som en service till dem som har en fäbless, eller en fetisch, för utbrända bilvrak)

Sedan gick sonen åt ett håll och jag åt ett annat. Jag gick ut på min promenad. Jag ramlade förresten på en grusväg. Föll framåt på ett knasbolligt, klumpedunsaktigt sätt. Skrapade handflatorna så att blodvite uppstod. Sånt händer ibland, fast som tur är sällan. Men innan detta hände gick jag  in på tomten till ett övergivet hus och  kikade lite.Just detta hus var ganska så fräscht. Antagligen var det rätt nyligen övergivet, eller så var det bara allmänt sorgligt eftersatt och sällan besökt. Jag vet inte.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Nästan samtidigt som bilarna brann blev en man arresterad för en våldtäkt på samma gata. Det var en privatperson som tog fast förövaren.
Var kanske en av de brunna bilarna förövarens eller räddarens?

Johnny sa...

Anonym: Ja vem vet. Åtminstone fick brottsstatistiken på den gatan sig en rejäl skjuts uppåt.

Lotten sa...

Nämen så vackert och tarkovskyskt det var med pottorna och droppet!

Johnny sa...

Lotten: Tack. Ja på med lite brunmurrighet samt nån deppig orgelmusik, sen är vi där. :)

ullrika sa...

Bilbrand och våldtäkt, fy. Låter som rätt otäcka hoods du bor i?

Jag läste förresten fel och fick för mig att du gick IN i ett övergivet men fräscht hus. Tänkte att det var allt bra modigt, och på gränsen till inbrott! Men så läste jag om, och rätt ;)

Johnny sa...

Ulrika: Hade huset varit mer nergånget hade jag nog gått in. Alltså om jag hade varit säker på att ingen bodde där.

Och hooden Skogås då. Ja, Skogås tycks ha utvecklats rätt så mycket fel med åren. Hade jag varit diktator hade det funkat annorlunda. :)

Anonym sa...

Brunna bilar är "vardagsmat" här i Uppsala. Jag blev kronvittne och har fått peka ut några småkillar för en av bränningarna... De var inte mer än 13 år och såg ut som om de hade gjort ett litet hyss i klass med att palla äpplen eller något.

Johnny sa...

pq: Småkillar eller ej - hoppas de inte blev HELT straff-fria.

Anders sa...

Tänkte bara hoppa in och referera till Tarkovskij, och så ser jag att Lotten redan gjort det! Aldrig får man vara först... :-/ Men jag tar det för en intäkt för att min association var relevant och sund. Jag är inte galen än. :-D

Johnny sa...

Anders: Haha .. "Än".

Anders sa...

Än.