lördag, juli 30, 2011

Med mobilen

En bra grej med Google+ är, tycker jag, att bilderna jag tar med min (android)mobil hamnar där automatiskt. Alltså de läggs inte upp/postas, utan de hamnar i ett album som jag kan plocka  bilderna ifrån. Smidigt, för då slipper jag ansluta mobilen till datorn.

Fast de flesta (eller åtminstone några) bilderna jag tar med mobilen brukar jag skicka direkt till facebook. Det känns ganska opretentiöst. Inga förbättringar av bilderna blir det – det är lite som att ha en gammal vanlig odigital kamera; bilderna som tas är bilderna som blir.

Det finns förvisso en del inställningsmöjligheter på mobilkameran, men de har jag hittills inte brytt mig om. Nå, till saken (som i det här fallet betyder att jag inte har nåt att blogga om men tycker att jag har försummat bloggen lite och därför bara skriver på; fingrarna bestämmer vad jag ska skriva), Här är några mobilbilder.

beer Igår kväll. Sjubläcket kanske. Möjligen åtta. Sitter i en trapp på söder och provar ölsorter. Det finns en del fina trappor där, och just trappor tror jag kan vara en otippad konkurrent till parker. Utsikten är oftast bättre från en trapp, och man sitter planare.

floor Kvällsöppet apotek igår kväll, ca 10, strax innan stängning. Hon på bilden bara satt där. Hon plockade med varorna, byggde små högar och pratade högljutt i telefon (nåt om mäklare, lät det som). Ingen lodistjej, utan en vanlig ung tjej som hade gjort sig riktigt hemmastadd.

dog I förrgår tror jag det var. Halvvägs mellan Farsta och Farsta strand. Jag skickade bilden till facebook. Tyckte jag var putslustig. Skrev: “Undras vilken orsaken var.”.

4 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Ursäkta min okunskap, vad är Google+?

Hur smakade ölen? Någon som rekommenderas?

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Har glömt vad sorterna hette. Utom en: Punk. Smakade grapefrukt.

Barbro Binda sa...

Jag tycker inte att du försummar bloggen, det ska aldrig kännas som ett krav. Det blir som det blir. Ibland är man på "G", ibland inte. Som livet är för oss alla.
Jag är tacksam för det du bjuder på, stort eller smått :-)

Johnny sa...

BB: Tack. :)