måndag, september 12, 2011

21 Nov - ny Kate Bush

Fick just, via ett nyhetsbrev, veta att Kate Bush kommer med en ny platta den 21 november. Det var på tiden. Hennes senaste riktiga skiva (jag räknar inte riktigt Director´s Cut som "riktig") kom ju 2005. Den nya heter 50 Words For Snow, och skivomslaget är riktigt, riktigt fult.


Nå, ett fult skivomslag hindrar ju inte att själva musiken kan vara bra, i alla fall om man ska tro på teorin att man inte ska döma boken efter omslaget. Kolla bara på mig, jag ser otrevlig ut men är trevlig. Nu i alla fall så klistrar jag bara in vad som stod på nyhetsbrevet, så får det räcka med det tills vidare.

“50 Words For Snow” will feature seven brand new tracks set against a background of falling snow. The total running time is 65 minutes and the track listing is: 


SNOWFLAKE 
LAKE TAHOE 
MISTY WILDMAN 
SNOWED IN AT WHEELER STREET 
50 WORDS FOR SNOW 
AMONG ANGELS

22 kommentarer:

Bengt sa...

Tjena litet utanför ramarna men jag startade upp en blogg mest för skoj skull. Jag vill också träna min svenska se om jag kan påvisa någon högre klass... http://frihetensvingar.blogspot.com/

Johnny sa...

Bengt: Trevligt. Då får den hitta hem till min Google Reader igen då. :)

Bengt sa...

Roligt. Hoppas bara att jag hittar något att skriva om. Ämnen brukar det dock inte vara ont om.

Johnny sa...

Bengt: Skriv om vad tusan som helst, det har alltid jag gjort.

maja lundgren sa...

Ja det var inte ett snyggt omslag, fast det uppvägs lite av att det är extremt originellt. Jag gillar nästan det där omslaget.
Sen har jag en fråga, apropå alla fantastiska inlägg i den här bloggen och så. Händer det att du blir rädd att bli bestulen?
Att någon snor en id e (bild eller textide) eller plankar nästan rakt av, och ger ut det i bokform eller något annat lukrativt sedan? Alltså, jag älskar det med gratis (egentligen borde jag inte det eftersom jag lever av min penna, men jag tycker på ett sätt bättre om att skriva gratis än att skriva med sikte på utgivning): så länge ingen stjäl.
Alltså, det finns ju "robotböcker" och sånt.

maja lundgren sa...

Titeln är gåtfull. Det var längesedan (20 år?) det där med islänningars 200 ord för snö var på modet. Här kommer Kate Bush rännande med 50 ord för snö.

maja lundgren sa...

Jag menar grönlänningar.
Dessutom lär det där vara rätt överdrivet.

Johnny sa...

maja: Jag börjar faktiskt också gilla det. Det ser hemgjort ut. Kanske ÄR det hemgjort.

Jag är inte rädd för att bli bestulen. Jag värderar inte mina bilder eller texter så högt att jag skulle kalla det stöld. Fast om någon får för sig att använda (icke-kommersiellt, naturligtvis) det jag har gjort är det ju alltid trevligt att bli länkad till eller omnämnd, som en ren artighetsgrej om inte annat.

Ett kul exempel på att inte bli omnämnd är detta. I Juli 2009 bloggade jag om ett hål jag hade kikat in i och sett dödskallar och kistor. I Oktober samma år - som av en händelse - skrev DN om samma sak. :D

Här är lite om grönländska snöord (via).

tore sa...

Hej

Jag tror omslaget döljer något helt annat.....att det inte är någon gullig julskiva utan en metafor för något bortom det vi vet nu.Hösten är härmed räddad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johnny sa...

tore: Att gilla Ariel så ordentligt som jag gör var en process som tog minst ett par år. Jag hoppas verkligen att låtarna här håller samma klass. Jag tror de gör det. Jag har en känsla av att de är lite dovt jazziga.

maja lundgren sa...

Men är det inte rätt osannolikt att det är av en händelse?
Antar att du skriver "av en händelse" ironiskt?

Nu orkade jag inte mer än skumma igenom dn-artikeln, men det verkar ju som om de helt enkelt stulit din idé. Eller?

maja lundgren sa...

Det med snön - jag har inte läst Fröken Smillas känsla för snö, började på den men det var inte min sorts bok. Tror det var där föreställningen om flera hundra olika ord (istället för 70) uppstod.

Fri cirkulation, utbyte, inspiration et cetera av bra saker är ju hur bra som helst, vad jag menar är att det inte är så kul om en klåfingrig individ stjäl någonting, plattar till det och slätar ut det och gör det torftigt och dött (som dn-artikeln) - och säljer det - utan att ange källa,
För det första blir det usurpation, för det andra blir det blir avförtrollning.
Lite så jag kan tänka ibland.

Johnny sa...

maja: Stulit och stulit ... jag tänker att om ingen har ägnat det där hålet i muren nån uppmärksamhet på ... ja jag vet inte hur länge, och så bloggar jag om saken - och sen de med! Jag menar, hur stor är chansen? Men stöld är det ju inte. Däremot, om jag hade läst om det i DN och sen velat skriva om det, då hade jag nämnt att det var i DN jag hittade saken.

Johnny sa...

maja igen: Intressant ord det där usurpation. Jag har sett på amerikanska riktigt, riktigt konservativa bloggar att de kallar Obama för "The Usurper". Taskigt. :)

maja lundgren sa...

Ja, usurpation är ett lite läskigt ord - ungefär som parasit. Jag tror det är en reaktionät uttryck från början, och hör hemma i diskussioner där det kryllar av ironiska citattecken (nazisterna t.ex använde massor av ironiska citattecken: "intellektuell", "världsförbättrare" t.ex...)

usurpation nog endast användas (tycker jag) med försiktighet.

Vad jag menar är nog att ... äsch. Jag har sett liknande exempel förr, tror medierna drar sig för att give credit till dem som inte är inrangerade i några kända fållor, koncerner med mera.
Det är bara vad jag tänker, lite blaj på eftermiddagskvisten.
Det måste ha varit otroligt att hitta det där hålet.
Och det kan ju ingen ta ifrån dig. hehe

maja lundgren sa...

Alltså, nu råkade det bli ekivokt. Jag menar hålet med dödskallarna. Inget annat.

Johnny sa...

Maja: Efter dödskallefyndet började jag leta hål lite överallt, fota dem och blogga om dem. Det blev en massa utrymme för ekivokheter, vilket jag naturligtvis inte kunde hålla mig ifrån att utnyttja då och då. Töntigheter som hålvana och allt möjligt blev det, men till slut gav jag som tur var upp. :)

Anonym sa...

Tycker du skivomslaget är fult? Jag tycker det är både originellt och vackert.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Jag kan gå med på att det är originellt. Men vackert tycker jag inte det är. Jag tror att det är medvetet taffligt. Jag menar - kolla bara på teckensnittet. Är det powerpoint eller? :)

Anonym sa...

Ok då, kanske inte vackert men estetiskt tilltalande? ;-)

Sedan CD-skivans tillkomst så ser man sällan vackra eller innovativa skivomslag längre.

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Å andra sidan finns det flera fina bilder inne på hennes hemsida:
http://www.katebush.com/gallery

Anonym sa...

Tack för tipset Johnny.

Hasse