torsdag, oktober 27, 2011

Ruvande i mörkret

Ju närmare bussen kommer jobbet, desto mer kaffesugen blir jag. När jag kommer fram tar jag mig till det lilla pentryt. Jag tänder inte upp, för jag har jobbat där i evigheter och hittar utan att behöva treva mig fram. Men nere i diskhons djup, ruvande i mörkret, gömd bakom en kopp, väntade den på mig, en spindel stor som ett hus.Ja så började den här dagen i skräckens tecken. Jag har sovit dåligt ett par nätter så jag var kanske lite nervig. Va? Vad jag gjorde med spindeln? Hämtade hjälp, naturligtvis. Spindeln förflyttades tjugo meter bort från där jag jobbar, och jag övervakade förflyttningen på behörigt avstånd.

Igår kväll - ja från det ena till det andra då - så tog kycklingen i ugnen evigheter på sig att bli klar. Jag hade inget att göra. Alla feedsen i google reader var färdiglästa, och att tömma kameran var jag helt enkelt inte sugen på. Jag tog ett bad, och som jag satt där i vattnet blev det att jag läste på baksidan av en shampoo-flaska. Undras hur det skulle låta om jag läser in det här i mobilen? funderade jag. Så när jag klev upp ur badet testade jag just det.Och sen var kycklingen klar. Jag åt en rätt äcklig och oinspirerande potatissallad till den. Förresten, tillbaks till spindeln nu, så känns spindelfobi som något man kan ta lite på allvar ändå, eftersom det trots allt kryllar av dem. Det är svårare att förstå sig på vad en del andra upplever som hotande.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men Johnny då! Inte är du väl rädd för spindlar? Stora starka karln! :-)

Nåja, nu ska jag kanske inte kasta sten i glashus eftersom jag skriker i högan sky om jag ser en råtta. Nåja, det var kanske en anings överdrivet men råttor är läskiga/äckliga. Har däremot inget emot små söta möss.

Hasse

Mamman med skafferiet sa...

Jag skulle vilja se, känner jag, vad denna mirakelprodukt gjorde med ditt hår? Lystern speciellt. Kul också att fundera över vilka "onödiga ingredienser" som man SKULLE ha kunnat tänka sig att inkludera men som inte finns med?

Johnny sa...

Hasse: Råttor är fina. Jag har haft några. Råttor är ju människans bästa vän.

Mms: Egentligen spelar det ingen roll vad jag har i håret. Smör, kaustiksoda, grus - det ser lika jäkligt ut ändå.

Anonym sa...

"Råttor är ju människans bästa vän." Hmmm.....du är nog rätt ensam om den uppfattningen Johnny. :-)

Hasse

Johnny sa...

Hasse: Säg inte det. Det finns nog en och annan rat-lover därute.

Perre sa...

Johnny!
Man skall vara glad åt spindlar för där dom finns är det inget mögel.
Ta försiktigt upp spindeln och titta den i ansikte via ett förstoringsglas så får du se hur vänlig den ser ut.
Det finns f.ö. inga giftspindlar i Sverige

Johnny sa...

Perre: Att stirra in i en spindels ansikte skulle ha samma effekt på mig som om jag skulle stirra en medusa i ansiktet.

Elisabet. sa...

Här, i badrummet, bor en hel familj med de största spindlar jag någonsin har sett. Dom bor under badkaret.
En av dem hade väl tänkt ta sig ett bad och spatserade i botten på just badkaret och jag nästan svimmade när jag upptäckte den.
Jag ljuger inte när jag säger att det k r a f s a d e när den gick omkring där.
Till slut föste jag in den i en stor skurhink och bar ut den i iskalla snön. Efter en stund öppnade jag dörren för att se om den hade somnat in (att frysa ihjäl lär vara behagligt ...). Det hade den inte.
Den var på väg upp mot ytterdörren!
Då tog jag piassavakvasten och slog ihjäl den och då krasade det ännu mera, för nu var den ju stelfrusen!! Det var som en skräckfilm ,-)

Johnny sa...

Elisabet: Jag läste din kommentar på mobilen just innan jag släckte sänglampan. Bilden av den kalla spindeln som var på väg tillbaks brände sig fast på min näthinna på ett rätt obehagligt vis. :D

embryo sa...

jag är rädd för spindlarna på world wide webben

Johnny sa...

embryo: Ja, men de kanske håller trollen borta. :)

viagra online sa...

Jag läste dina olika inlägg och jag måste säga detta ett intryck på mig en hel del. Jag har inte tvivlar jag kommer att besöka det väldigt ofta.Jag är fascinerad av den här bloggen.