måndag, januari 02, 2012

Fyrverkerier i Skogås

Att fira nyårsafton inne i stan brukar betyda fina fyrverkerispaningar kring midnatt. Stockholm, staden alltså, är lite som Rom på det viset att det finns en hel del höjder att knata upp på, och att stå på och se fina fyrverkerier från. Förr brukade jag stå på Skinnarviksberget, men på senare år har det rätt ofta blivit Tanto-området.

Nå, de där namnen kanske inte säger en icke-stockholmare särskilt mycket, och förresten blev det fyrverkeri-tittande från hemmabasen för min del den här gången: Skogås. Även i Skogås, det hörs kanske på namnet, finns höjder att stå på, fast jag stod nog i stort sett på bottenpunkten, eller lägstanivån, om man vill.

Jag stod nere vid simhallen. Jag tyckte jag hörde smäll och pangpang-ljud därifrån, så det var dit jag gick. Kanske inte det bästa stället,  men redan på vattenfestivalens dagar började jag tröttna lite på fyrverkerier. Skogås är inte Stockholms city direkt, inte när det kommer till storlek och finess på fyrverkerierna, men det var rätt okej, och jag filmade en snutt strax omkring tolvslaget.4 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Hos oss hade vi ett nytt inslag det här nyåret: Ett icke föraktligt antal av de här Thailändska lanternorna gled makligt (och tyst!)i luftrummet.

Johnny Söderberg sa...

pf: En sån ja. Jag fick några såna i julklapp, men har inte skickat iväg dem ännu. Lite fina sådär.

Aud Djupaudga sa...

Det där blev ju jättefint! Jag ångrar så att jag inte kom på tanken att filma en snutt. Jag stod ca 20 meter från avskjutningsplatsen (heter det så?) här när jag var som närmast. Där hade det kunnat bli en fin filmsnutt, men galningarna skjuter raketer rakt in i folkmassan så där vågade jag inte stå mer än några minuter. Jag försökte fota 100 meter bort och det gick inte så bra. Ska försöka komma ihåg filmfunktionen på kameran till nästa år.

Johnny Söderberg sa...

Aud: Vänta inte tills nästa år med att filma. Fler borde filma. Samma sak och lika lätt som att fota ju. En knapptryckning bara.