onsdag, februari 15, 2012

Listorna

En grej jag gillar med Twitter är att man kan sortera in folk i listor. Jag har flera sådana. Exempelvis har jag en lista på folk jag känner personligen, och som twittrar. Och jag har en lista på Radio 1-personer, folk som på olika sätt är eller har varit knutna till radiokanalen i fråga. Bra att ha när man lyssnar.

Jag har som sagt flera listor. Men de är långt ifrån huggna i sten. Det är lika lätt att hamna på en lista som att åka ut ur den. Till exempel har jag en kvinnolista, så här ser den ut.


Carola Häggkvist @CarolaOfficial


KATE PIERSON @THEKATEPIERSON


Kikki Danielsson @KikkiDee


Milla Jovovich @MillaJovovich


SEKA @seka1954

Blandningen är sådan att att det enda de egentligen har gemensamt är väl att de är någorlunda kända, att de twittrar och att de är kvinnor. Det får räcka, och det är denna randomness som gör listan kul och dynamisk. De är rätt få nu, kvinnorna på listan, för jag gjorde nyss en rensning. Senast utkastad blev Jenny Strömstedt (@jennystromstedt). Jag tröttnade helt enkelt.

Man får inte tjattra för mycket, men man får inte heller tjattra för sällan. Då funkar man inte på mina listor. Man får inte låta för dum i det man skriver, för det stör jag mig på, men man får heller inte låta för smart, för då stör jag mig på det ... och så blir det rensning.

En lista jag har problem med just nu är min politikerlista. Den har ingen styrsel alls. Problemet är att hitta namnkunniga (vanliga Svennebanan-företrädare duger inte) politiker som pratar på lätt och ledigt. Men är de för namnkunniga och kända funkar det inte heller, för då låter deras tweets som pressmeddelanden. Jag får jobba på det där. Tips mottages gärna.

Inga kommentarer: