lördag, mars 10, 2012

Slummar, vandrar, snackar

Man skulle ju kunna säga att jag "slummar" när jag ständigt och återkommande nu för tiden fikar på en förortspizzeria, befolkad av medelålders människor som sätter igång att dricka redan vid tolv och som försvinner ut och röker stup i kvarten och som har kraxiga röster. Eller att jag är på underklass-safari.

Å andra sidan gör jag det inte, för jag är ju själv en del av slummen: jag bor ju i förorten bredvid - den sämre. Och ekonomiskt sätt är jag ju minst lika underklass som dem som befolkar stället. Jag är som dem - minus drickandet, rökandet och spel och sportintresset.

Sånt där kan man fundera över när man sitter hängande över kaffekoppen, lyssnande, tittande, twittrande. Det kan ju förresten vara så att man med tiden börjar uppskatta miljöer man inte har uppskattat förut. Här är lite miljöljud från när jag fikade.

Oasen (mp3)Jag har lagt in ljudinspelar-appen Audioboo i mobilen. Man snackar och snacket hamnar på ens twitter. Eller facebook, om man vill. Nå, när jag hade slummat färdigt, eller vad det nu var jag gjorde, knatade jag hemåt. Fint väder. Smältväder. Rostiga-ölburkar-kommer-i-dagen-väder. Jag gick över en äng, på en stig, och hittade då och då saker att titta på. Till exempelvis hittade jag en myrstack i full aktivitet. Och så pratade jag in i mobilen. Bara därför att.

Jag går. Pratar och går. (mp3)

9 kommentarer:

P-E Fronning sa...

Det är synd att de flesta alkisar/knarkar-alkisar som man (alltså enl min erfarenhet) stöter på är 1)egocentriska, självupptagna och ibland mycket påträngande 2)gnälliga och klagande och enkelspåriga 3) snackar likadant/svär j*vligt mycket. Visst får dom vara på det viset (som delvis hör till sjukdomen) men jag vill inte lyssna, vilket är synd för dom skulle säkert kunna ha mycket intressant att berätta...

Johnny Söderberg sa...

Man är ju ofta själv just de tre punkterna, men tack vare att man inte är full för jämnan märker vet man ju om det och utövar därför lite preventiv självkritik och håller käften lite lagom sådär, åtminstone för det mesta. :)

P-E Fronning sa...

Jo, förvisso beror det mesta på fyllan i sig. Plus att det för dessa individer blir en livsstil. Svårt att avgöra om de är fulla eller ej alla gånger. Och är man nykter själv så är det oftast outsägligt trist att prata med fulla/påtända medan dom tycker man är ett trist svin som inte gör det (på deras villkor).

PS. Har du testat att köra utan word verification? Dom är sk*tjobbiga nu för tiden...

Johnny Söderberg sa...

Grymt jobbiga. Tja .. kan testa utan ett tag. Men blir jag sönderspammad har jag inget val.

Johnny Söderberg sa...

Äsch, jag hittade inte vars man tar bort word verification.

P-E Fronning sa...

Settings - Comments - Show word verification for comments? NO!!

Johnny Söderberg sa...

Sådärja. Jag var tvungen att tillfälligt byta till det gamla gränssnittet för att fåt att funka.

Nice o. Nasty sa...

Sunk is secure, som jag brukar säga. Det är inte avkopplande om man måste tänka på underförstådda regler om stil och sånt. Nice håller inte riktigt med./Nasty

Johnny Söderberg sa...

Båda sorterna, sunket och tvärtom, har förmodligen sina platser.