torsdag, april 26, 2012

Billy Joel

Jag ägde en Billy Joel-skiva en gång i tiden. Jag kanske äger den fortfarande förresten, den kanske ligger i källaren. Det måste ha varit tidigt 80-tal då den kom i min ägo, men skivan är från 77. Jag hade en kompis som inneboende på den tiden, den kanske var hans. Men sen blev den min.

Tycker väl varken bu eller bä om Billy Joel, men som det ofta var när man var yngre och inte kunde skaffa skivor i obegränsade mängder så blev det ju en massa lyssnande även på det som inte var ens favoriter. Det bara blev så. Det bara var så. Så även Billy Joel har väl sin lilla vrå i minnets salar på mig, antar jag.

Skivans namn var "The Stranger", och på youtube kan man hitta en del från den. Den här låten, den som gav skivan sin titel, till exempel.Inte så att jag diggar ihjäl mig kanske, men den är rätt bra och den tejks mi bäck, liksom.

8 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Jag tycker Billy Joel är riktigt bra, även om jag inte äger någon skiva med honom. Undrar hur många liksom jag har massor av vinylskivor som ligger i någon garderob och samlar damm. Har ingen aning vad jag ska göra med mina eftersom jag inte har någon grammofon längre.

Johnny Söderberg sa...

Snygga skivomslag blir snygga tavlor.

Nice o. Nasty sa...

Det finns t.o.m färdiga ramar (lite reklam skadar aldrig):

http://www.frame33.com/

Johnny Söderberg sa...

Ja, en del skulle absolut passa som inramde också.

Tommy sa...

Har x-antal Joel-platter nere i källaren, Glass Houses är en favorit.

Johnny Söderberg sa...

Från 1980 och är från 1980 - på gott och ont. Den skivan har förresten ett väldigt snyggt och ikoniskt omslag.

Miss Gillette sa...

Joel har gjort några riktigt, riktigt bra låtar tycker jag. Men jag har aldrig kommit så långt att jag lyssnat på hela album. Jag bara toklyssnar på de där favoriterna, de anmäler sig vid olika tillfällen och är bra för olika sinnesstämningar.

Johnny Söderberg sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Jag med.