söndag, juni 17, 2012

Ett repborttagningsmedel

Söndagförmiddag. Fastnade i vardagsrumssoffan. Mackor saft och kaffe. Och tv. Inte mycket att se. Ett program om Östen med resten gick bort, ett program där de dödade alligatorer på löpande band gick också bort. Jag blippade hit och dit. Fyran gick naturligtvis bort den med, samt ett tatueringsprogram. Det fick bli TV-Shop - som så ofta förr. Märkligt hur den typen av program, som ju ändå bygger på en ständigt pågående loop av idioti, kan vara så fängslande. Det är konstigt, men så är det. Den här gången handlade det om ett repborttagningsmedel. Jag menar repor alltså, inte rep.

Men vad säger jag? TV-Shop? Jag är så van, från kommersiell tv:s barndom, att det ska vara just TV-Shop, men är det alltid det? Är det nånsin det nu för tiden? Jag vet inte. Grejen jag tittade på nu hette tvins. Det fanns en 80tals-film med Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito som hette så, men det hör inte hit och dessutom stavades den annorlunda. Twins hette den. Rätt kul, om jag minns rätt. Men nå, tvins verkar i alla fall vara ett slags TV-Shop, åtminstone i mina ögon. Förresten, att säga "i mina ögon" kan (i mina öron) låta rätt konstigt. Tänk om man gick till ögondoktorn och sa: "Doktorn, jag har ett slags TV-Shop i mina ögon."

Det där repborttagningsmedlet då, det verkade ju vara så härligt. Det verkade verkligen trolla bort reporna. Det var också det som sades i programmet, att det verkligen trollade bort reporna. Och det fick man också se. Kolla själv.Fast jag har ingen bil. Jag har dock haft en bil en gång i tiden, en SAAB 99, årsmodell 76 om jag minns rätt. Men det var länge sedan, och den var nog inte tillräckligt blank för att detta medel skulle funka. Repor fanns det gott om på den, men lacken var så matt och urblekt att ställena där jag strök medlet på nog skulle ha blivit de blankaste och finaste på hela bilen.

Jag vill ta ett bad nu, fräsha upp mig lite inför ett biobesök senare idag, men precis som jag fastnade framför detta på tv:n fastnar jag nu framför detta på datorn. Sedär, tackosprylar - verkar jättesmidigt. Och sedär, en sport-bh. Nä, det är en "allround-Bh". Varför en versal i Bh? undrar jag. Det står att den funkar utmärkt att sova i, och därpå funderar jag över vilken kupa som skulle behövas för att jag skulle få plats att sova i en sådan. Jag letar upp Wikipedias artikel om behå:ar för att där lära mig om storlekar, men det är så många siffror och bokstäver att jag inte orkar. I grundskolan, på den tiden betygen sattes på en skala 1 - 5 hade jag 2:or i både matte och svenska, så man får förstå mig. Nå, precis som i fallet repborttagningsmedel fanns det en beskrivande youtube-video att titta på.Och precis som i fallet repborttagningsmedlet har jag ingen nytta av produkten. Jag har nämligen inga bröst tillräckligt stora för att rättfärdiga ett köp. Och förresten, sedan jag började tänka lite på vikten kring nyår har jag tappat ca 10 kg, så om jag innan dess möjligen hade behövt en bh så behöver jag ingen nu.

När jag var inne på Wikipedia och läste om behåar så fick jag lära mig att "Många tror att behåbränning förekom som någon slags protest hos vänsterradikala feminister på 1960- och 1970-talet, men mycket talar för att det bara är en faktoid." Fast jag tycker mig ju ha sett bilder på sådant. Jag bildgooglar på det, och avslutar därmed denna bloggpost.

4 kommentarer:

h.skoldebjer sa...

Jag har också en viss fascination för TV-shop fast jag egentligen hatar allt vad TV-reklam heter. Men just detta är så groteskt dåligt så det går inte att kika lite då och då. De överentusiastiska deltagarna med sina så utrop av "oh" och "ah", "fantastic", "amazing" osv. Och vem tror de de lurar med "vänta! Det är mer! Ringer du om 10 minuter......"

Johnny Söderberg sa...

Det roliga i just den om reporna var att de sa att de skulle gå på random folk på en bensinmack och låta de testa, oförberett - men det var så jäkla uppenbart att de var inne på grejen i förväg. :D

h.skoldebjer sa...

Ett vanligt trick även när det gäller golvmoppar och träningsredskap. :-)

Johnny Söderberg sa...

Antagligen. Man får se det som rent tidsfördriv och underhållning, detta.