fredag, september 14, 2012

En liten podcast

Här är episod 59 av min lilla podcast.Det verkar gå rätt bra att bädda in PodOmatic-spelaren här. Jag gillar PodOmatic, och mitt gratiskonto verkar räcka till hyfsat; nu efter den femtionionde episoden har jag bara förbrukat 150 av de 500 mb jag har.

Fast jag pratar förvisso rätt kort varje gång - jag lär lugnt kunna spela in 100 episoder. Varje minut hamnar på ca 1 mb, tror jag, så skulle man vilja ha en slags längre "show" så skulle gratiskontot rymma ca åtta avsnitt - vilket antagligen är fler än de flesta privata, hemsnickrade podcasts når upp till, innan de självdör.

Skulle jag nån gång starta en sån, lite längre/seriösare, podcast så skulle jag nog skapa en egen blogg till den. Ja, eftersom det nu är så smidigt att bädda in spelaren. PodOmatics egna "hemsidor" för poddarna är inte särskilt snygga, då de ju innehåller reklam. Så här ser min ut (jag har uppenbarligen gjort den ännu mera stökig än den behöver vara).

Förresten tycker jag det är konstigt att Google/Blogger inte har en egen, gratis podcasttjänst. Det borde de ha.

4 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Jag måste lyssna ifatt.

Johnny Söderberg sa...

Det behövs inte. För det mesta är det en slags banalare form av "dagbok på nätet"-anteckningar jag pratar in. Jag är för det mesta ute och går när jag pratar, och säger saker i stil med: "Jaha, här går jag. Det verkar molningt idag". :)

Stefan Jansson sa...

Du har fortfarande semester, jag hara bara hunnit lyssna på de tre första poddarna (säger man så?).

Johnny Söderberg sa...

Ingen aning om hur man säger. Poddarna låter bra. Jag är avundsjuk på mitt semester-jag.