måndag, december 03, 2012

Det var kallt idag

Lågskor, kostymbyxor, inga vantar: arbetsklädd. Men jag hade vinterjackan på mig i alla fall. På lunchrasten gick jag omkring på Djurgården. Fan vad kallt det var! Fötterna förvandlades sakta men säkert till känsellösa klossar, och när jag tog den här bilden ...... med mobilen så var det som att blodet i händernas ådror blev så kallt att det blev trögflytande. Det var nästan läskigt kallt. Folk påstår att vintern är kommen nu, och det är nästan så att jag tror på't.

8 kommentarer:

Larsson sa...

Brrr, det såg kallt ut.

Johnny Söderberg sa...

Larsson: Det var kallt som i Doktor Kosmos-låten "Dagen" (http://youtu.be/u_v2YQirwbc):
De är så kallt så spottet fryser,
Rymdemannen har moonboots
"Visst är det kallt?"
"Ja, spottet fryser ju!"
"Ja, du har nog rätt i att spottet fryser"

Clam sa...

Det stod en hög kristallbåge över Stockholm i förmiddags (alltså ljusbrytning i svävande iskristaller istället för regndroppar) Åtminstone om man såg in mot stan från nordost där jag befann mig. Hade tyvärr ingen kamera. Men det var häftigt. Sånt gör naturen för att kompensera mänskligheten för kylan.

Johnny Söderberg sa...

Clam: Bra kompensation. Jag brukar tänka att de som fryser ihjäl - åtminstone de som gör det där det är vackert - blir lite kompenserade på nåt vis.

Stefan Jansson sa...

Fin vinterbild.

Johnny Söderberg sa...

Stefan: Tack. Hela dan igår var som gjord för att ta kort.

Jan E sa...

Fin bild. Ser ut att vara Waxholm III, f d vaxholmsbåt, numera Strömma kanal-båt. Har tyvärr fusklivbåtar, annars är den fint upprustad.

Johnny Söderberg sa...

Jan: Ja den är klassiskt snygg. Passar bra därute i köldröken.