måndag, mars 18, 2013

3D-skrivare

Såg just Kobras program om 3D-skrivare. Jag har länge, på bloggar och hemsidor och liknande, följt utvecklingen av såna. De är på gång nu - snart i var mans mun - eller åtminstone på var mans skrivbord. Och kvinnas. Fast mun .... kanske kommer tandläkarna att ha sådana. De kanske kommer att ta 3D-bilder i ens mun, och redan på plats skriva ut löständer och fyllningar. Det vore ju finfint.

Fast jag kommer att tänka på ett annat användningsområde, nämligen kartor. Alltså kartor som i Google maps. Det finns ju redan 3D-modeller att stoppa in i sin Google Earth, så varför inte skriva ut dem som fysiska föremål också. Det blir nog nåt sånt. Att kunna skriva ut sitt hus, sitt kvarter, sin ort, det vore nog nåt. Kanske kommer modelljärnvägarna att få en liten revajvel i samma veva.

4 kommentarer:

kalebass sa...

Jag hade faktiskt ingen aning om detta. Trodde först att det var ett skämt! Vilken leksak om den nu blir överkomlig i pris... Men jag kan nog också tänka mig att det kan missbrukas på många sätt.
(Förstår fortfarande inte hur det fungerar måste jag erkänna..)

Johnny Söderberg sa...

Kalebass: Jag har följt utvecklingen i flera år, så jag är inte förvånad. Kan rekommendera den här sidan om du vill hålla dig uppdaterad om bla såna grejer.
http://robotnyheter.se/

Waldemar Ingdahl sa...

Det finns nog anledning att vara något försiktig om förutsägelserna av 3d-skrivare

http://waldemaringdahl.blogspot.se/2013/02/chris-anderson-och-3d-skrivaren.html

Johnny Söderberg sa...

Waldemar: Ja, säkert, men det är kul att spekulera, och den som lever får se.